herfstmenu

Den Vetten Bek

Pompoen, kastanje, pijnboompitten soep

Ingredienten:

De pompoen samen met de kastanjes en pijnboompitten fruiten in een scheutje olijfolie

Ondertussen de melk en bouillon verwarmen en toevoegen aan het pompoenmengsel.

Aan de kook brengen en laten koken tot de pompoen gaar is, ongeveer 20 a 30 minuten.

Dan de soep pureren en op smaak brengen met peper, zout en eventueel verse salie.

Hamsalade met witte druiven en pecannoten

Ingredienten:

Ingredienten voor de dressing:

Hak de noten grof en rooster ze in een droge koekenpan.

Maak indien nodig de sla schoon en scheur hem in grove stukken

Doe de sla ineen schaal.

Maak de dressing door azijn met de honing te kloppen tot ie oplost

Giet de olie erbij en klop door elkaar

Breng op smaak met wat zout enpeper en de geraspte appel.

Meng de dressing goed door de sla.

Snij de ham in brede repen.

Maak de sla op met ham, druiven, kaas en de noten.

Garneer de sla met de peterselie en verse munt.

Salade met parmaham en verse paddenstoelen

Ingredienten:

Maak een dressing van de olijfolie, balsamico azijn, peper en zout. Meng de sla met de dressing en leg op een schaal of verdeel over 4 bordjes Verdeel de gedroogde tomaat en de ham over de sla.

Verhit de olijfolie in eenkoekenpan en bak de paddenstoelen even aan. Voeg de sjalot en tijm toe en bak even mee en laat het vocht verdampen

Bestrooi met wat zout enpeper. Verdeel de lauwwarme paddenstoelen over de sla. Garneer met de pijnboompitten en de peterselie.

Saltimbocca van kip

Ingredienten:

Snijd de kipfilet in stukken en sla ze eventueel plat tussen plastic folie met een deegroller. Bestrooi ze met wat peper en eventueel met een beetje zout, maar de ham is ook al zout dus gebruik niet te veel. Snij de parmaham in gelijke stukken als de kip. Leg op ieder stukje kip een plakje ham en daar weer een blaadje salie op en steek vast met een cocktailprikker. Verhit de olie met boter op half hoog vuur en bak de kip om en omgaar.

Tagliatelle met paddenstoelen

Ingredienten:

Verhit de boter met de olie en bak de knoflook zachtjes een paar minuten. Denk erom dat het niet te bruin wordt.

Voeg de paddenstoelen en de gedroogde uitgelekte paddenstoelen in gedeeltes toe en bak ze 10 minuten.

Voeg het weekvocht met het bouillonblokje en de room toe en laat de saus zachtjes koken tot ie wat is ingedikt.

Breng op smaak met zout enpeper. Kook ondertussen de tagliatelle beetgaar Giet af en schep de saus door de paasta. Bestrooi met de peterselie en de parmezaan.

Pruimen clafoutis

Ingredienten:

Verwarm de oven voor op 160 graden (hete lucht oven) Pruimen ontpitten en in stukjes snijden

De eieren met de suiker en de vanille suiker met de mixer flink schuimig kloppen.

DE gezeefde bloem met bakpoeder door het eimengsel spatelen.

De gesmolten boter door de melk roeren en aan het beslag toevoegen, goed doorroeren. 3/4 deeg in bakblik doen, pruimen erover verdelen.

De rest van het beslag hierover spreiden. Bak de clafoutis in 1 uur op 160 graden gaar.

herfstmenu (laatst bewerkt op 2012-04-04 13:56:06 door LiesbethVanDerWorp)