Verschillen voor "29 03 2019 Nynke & Aldert"

Verschillen tussen versies 3 en 4
Versie 3 sinds 2019-03-31 07:57:48
Grootte: 109
Commentaar:
Versie 4 sinds 2019-03-31 07:59:45
Grootte: 1101
Commentaar:
Verwijderingen worden op deze manier gemarkeerd. Toevoegingen worden op deze manier gemarkeerd.
Regel 8: Regel 8:

Aspergesoep met parmezaanse kaas voor 4-6 pers

Nodig:
2 preien, alleen het witte gedeelte
1 sjalot
1 bundeltje groene asperges ( ongeveer 24 kleine tot middelgrote stelen)
olijfolie
1 liter hete bouillon van kip of groente
korst parmezaanse kaas
zout en peper

Hak de prei en sjalot fijn en snijd de asperges in stukjes, behalve de stugge uiteinden, die gooi je weg.

Verhit ongeveer 1 eetlepel olijfolie in een soeppan en laat de prei en sjalot zachtjes zweten tot ze glazig zijn. Doe er de hete bouillon en de korst parmezaanse kaas bij, laat de soep 15 minuten op het vuur staan en laat de asperges de laatste 7 minuten meekoken. Breng de soep op smaak en vis wat er over is van de kaaskorst eruit. Laat de soep een beetje afkoelen en pureer hem glad, of laat hem zo, als een normale groentesoep.

Heb je geen korst van parmezaanse kaas dan kun je hem zonder maken.
Wil je de soep wat dikker hebben voeg dan 1-2 aardappelen in kleine stukjes toe, dat bindt de soep.

29 maart 2019 Nynke en Aldert

29_maart_2019.jpg

29_maart_2019

Inhoud

Aspergesoep met parmezaanse kaas voor 4-6 pers

Nodig: 2 preien, alleen het witte gedeelte 1 sjalot 1 bundeltje groene asperges ( ongeveer 24 kleine tot middelgrote stelen) olijfolie 1 liter hete bouillon van kip of groente korst parmezaanse kaas zout en peper

Hak de prei en sjalot fijn en snijd de asperges in stukjes, behalve de stugge uiteinden, die gooi je weg.

Verhit ongeveer 1 eetlepel olijfolie in een soeppan en laat de prei en sjalot zachtjes zweten tot ze glazig zijn. Doe er de hete bouillon en de korst parmezaanse kaas bij, laat de soep 15 minuten op het vuur staan en laat de asperges de laatste 7 minuten meekoken. Breng de soep op smaak en vis wat er over is van de kaaskorst eruit. Laat de soep een beetje afkoelen en pureer hem glad, of laat hem zo, als een normale groentesoep.

Heb je geen korst van parmezaanse kaas dan kun je hem zonder maken. Wil je de soep wat dikker hebben voeg dan 1-2 aardappelen in kleine stukjes toe, dat bindt de soep.

Deze site wordt gehost door StringIT.

De teksten en media op deze site zijn zonder enige vorm van garantie beschikbaar onder de Creative Commons-licentie van het type Naamsvermelding-Gelijk delen 3.0.