Zomermenu

Den Vetten Bek

voorgerecht:

Broccolisoep met blauwe kaas en paprika snippers

Ingredienten:

  • Broccoli,
  • ui,
  • knoflook,
  • bouillontabletten,
  • blauwe kaas,
  • room,
  • paprika

Hulpmiddelen

  • Staafmixer
  • soeppan

Bereidingswijze

Fruit de ui en de knoflook in de soeppan. Doe de, in stukjes gesneden, broccoli erbij en bak even aan.

Doe er een 1,5 liter water bij de 4 bouillontabletten en breng aan de kook. Kook /- 15 minuten, tot de broccoli gaar is.

Pureer met de staafmixer (kan gewoon in de pan). Verkruimel de kaas boven de soep en wacht tot deze gesmolten en opgenomen is.

Op smaak brengen met peper en zout. Net voor het opdienen de room in de soep of voor een extra mooi effect .... soep in het glaasje en dan een scheutje room erin... In de koekenpan de super dunne slierten paprika met knoflookolie fruiten.

Leg op ieder glaasje een sliert paprika.

Tomaat monzerella kapper spiesje

Per spiesje

  • 2 tomaatjes
  • 2 bolletjes mozzarella
  • 1 kapper
  • citroenblad of indien gewenst een klein blad selderij.

Begin met tomaat-blad citoen-mozerella-kapper-tomaat-citroen-blad-monzerella Leg op bord naast het glas met de soep en besprenkel dit met de dressing. Het moet er mooi uitzien ;)

Witbroodrol met mierikswortel, gember, knoflook, smeerkaas en zalm

Rol het witte brood plat met de deegroller

Snij plakken brood van ongeveer 4 cm hoog

Besmeer deze met het mengsel dat gemaakt is van de mierikswortel kaas knoflook gembersap en kaas. Pas op met de mierikswortel die is snel te veel.

Proeven proeven tot het ok is.

Doe dit dun.

Dan een dunne plak zalm erop.

Mooi strak oprollen en op de amuse lepel leggen.

Knip de bieslook fijn en strooi deze hierover uit.

Deze drie op een bord zetten.

De komkommer in plakjes snijden en draperen om de drie items heen.

Pluk wat bieslook bollen voor de sier of een paar lavendel knopjes.

Het moet er gelikt uitzien. ;)

Uitserveren als één voorgerecht.

Tussengerecht:

Medaillons van varkenshaas op een bedje van rosti met spinazie

Was de spinazie, stelen verwijderen. Uit laten lekken. Varkenshaas in plakken snijden. Op smaak maken met peper en zout. Licht aanbakken aan beiden kanten. Uit de pan halen en omwikkelen met een plakje bacon.

Gebruik twee lange slierten bieslook voor het vastzetten van de plak om het vlees. Leg ze in een ovenschaal. Op ieder stukje een plakje geitenkaas. Maak een mengsel van gember met honing en knoflook. Ook hier weer proeven tot het mengsel ok is.

Besprenkel de stukjes vlees ruim met dit mengsel. Verwarm het geheel in een matige oven tot de bacon knapperig is en het vlees gaar en de kaas gesmolten. Ondertussen de pijnboompitten roosteren ... niet zwart.

De rosti lekker krokant bakken met veel knoflook in de pan. De spinazie wokken in de pan met een ui heel fijn gesneden.

Maak het bord op.

In de rondjes eerst de rosti Dan de spinazie Daarop het stukje varkenshaas. Besprenkel het bord rondom met wat overgebleven mengsel en de pijnboompitten. Ook hier weer een schilderij van maken. ;)

Hoofdgerecht

Puree, ei, ham en het Limburgse goud met botersaus.

Asperges schillen.

Volg aanwijzing. Aardappels schillen, spreekt voor zich. Ham in rolletjes en op schaal leggen.

Deze net voor het opdienen even in de magnetron wellen. Eieren koken. Hard maar niet zwart. Pellen en halveren.

Asperges opzetten in koud water en ongeveer 20 a 30 min. koken. Aardappels koken en puree van maken met een beetje nootmuskaat zout en melk.

Boter smelten en per pakje twee eieren (soms drie) in de warme gesmolten boter kloppen.

De saus moet iets binden niet te veel. Maak de schalen op met de warme asperges met daaromheen de halve gekookte eitjes. Op een andere schaal de warme gewelde hamrolletjes. In de kom de puree en in de juskom de roombotersaus. Smullen maar.

Nagerecht:

Ijs met pannenkoeken met warme chocoladesaus en slagroom kaneel en poedersuiker.

Verzoeknummer van Wiebe.

Maak beslag.

Volg aanwijziging op pak maar maak het beslag iets dunner en voeg een beetje suiker of suikerstroop toe. Veel roomboter in de pan. Hele dunne flensjes bakken.

Dit kan vooraf want we kunnen ze opwarmen in de oven. Chocolade met slagroom en koffiemelk au bain marie verwarmen. Slagroom kloppen en suiker toevoegen. Pak een bord.

Rol het flesje op leg schuin op bord. Daarnaast een bolletje ijs. Daarnaast een flike schep slagroom. Besprenkel alles met poedersuiker en een beetje kaneel.

Giet de warme chocolade saus erover. Niet te veel maar ook niet te weinig.

Daarna koffie met bonbon en dan rollen we naar huis.

Deze site wordt gehost door StringIT.

De teksten en media op deze site zijn zonder enige vorm van garantie beschikbaar onder de Creative Commons-licentie van het type Naamsvermelding-Gelijk delen 3.0.