Indonesisch

Den Vetten Bek

We hebben les gehad bij Ytje en Wouter. Wie heeft de recepten nog?

Bami a la van der Worp

snel en gezond lekker

Ingredienten:

  • 0.5 kg vakensfricandeau in fijne reepjes (kan ook tahoe zijn)
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • beetje citroen
  • beetje sambal oelek
  • fijn uitje
  • twee tenen knoflook
  • 2 dunne preitjes
  • stukje witte kool
  • rode paprika
  • taugee
  • 200 gr Mie (echte, chinese Mie, geen Knor, Maggi...)
  • Gemberpoeder
  • p eterselie
  • selderij
  • 2 theelepel Ketoembar (gemalen koriander)
  • 1 theelepel Djintan

In kom vlees marineren met 1 etlepel ketjap, citroen, sambal oelek uitje en knoflook.

Dit mengsel van vlees en marinade minimaal 0.5 uur laten staan. de 2 preitjes, witte kool rode paprika heel fijn snijden.

De 200 gram mie volgens pak koken en meteen afspoelen in loud water. Zet weg in koelkast.

Pak wok.

Verhit de wokolie (geen olijfolie, sla of mais olie mag wel)

Vlees bakken met de marinade erbij. Als klaar is vlees eruit.

Dan 2 uitjes en knoflook fruiten

kool erbij

paprika erbij

prei erbij

Gemberpoeder (liefst de zoete) erbij

peterselie

selderij

2 theelepel Ketoembar (gemalen koriander)

1 theelepel Djintan (gemalen komijn)

Dan de mie toevoegen en de taugee

Lekker met eitje, kroepoek, uitje en sate.

Deze site wordt gehost door StringIT.

De teksten en media op deze site zijn zonder enige vorm van garantie beschikbaar onder de Creative Commons-licentie van het type Naamsvermelding-Gelijk delen 3.0.