Surinaams eten met Den Vetten Bek
Saotosoep
- Ingredienten:
- Kippemboullion
- Laos, gekneusd
- Pimentkorrels
- 2 daun salamblad
- suiker, ongeveer 1 ½ theelepel
Hiervan maak je een boullion, moet een paar uur staan.
Overige ingrediënten voor de vulling:
- Kippendijen, koken en pluizen.
- geraspte en gefrituurde aardappel
- gefrituurde witte vermicelli
Je vult je bord met deze ingrediënten en schept daarover heen de boullion.
EET SMAKELIJK!
Rotti
De rotti wordt gemaakt van bloen, gist en een beetje water. Kneed hier een deeg van en laat rusten om te rijzen.
Ondertussen de gekookte aardappelen af laten koelen en prakken.
Als het deeg gerezen is, hier bolletjes van draaien. Deze bolletjes vullen met de aardappel. Dan uitrollen tot je een mooie “pannenkoek”hebt.
Dan de rotti bakken in een koekenpan met een beetje olie. Aan beide kanten heel lichtjes bakken.
Voor de vulling van de rotti:
- Kousenband, als je dit niet kunt krijgen dan zijn sperciebonen ook goed.
- kip
- rijst
- De kip aanbraden en kruiden met zout peper en massala, De kip gaar laten worden.
- De rijst koken.
- De bonen of kousenband bij de kip doen en als laatste wat gekookte aardappel toevoegen.
- De rotti eet je samen met de rijst en de andere vulling.
Chutney
- Van tomaten, ui, knoflook en peper.
- Maak alles fijn en prak dit doorelkaar.