Grootte: 1101
Commentaar:
|
Grootte: 1174
Commentaar:
|
Verwijderingen worden op deze manier gemarkeerd. | Toevoegingen worden op deze manier gemarkeerd. |
Regel 9: | Regel 9: |
Aspergesoep met parmezaanse kaas voor 4-6 pers | |
Regel 11: | Regel 10: |
Nodig: 2 preien, alleen het witte gedeelte 1 sjalot 1 bundeltje groene asperges ( ongeveer 24 kleine tot middelgrote stelen) olijfolie 1 liter hete bouillon van kip of groente korst parmezaanse kaas zout en peper |
== Aspergesoep met parmezaanse kaas == voor 4-6 pers. |
Regel 20: | Regel 13: |
=== Ingrediënten: === * 2 preien, alleen het witte gedeelte * 1 sjalot * 1 bundeltje groene asperges ( ongeveer 24 kleine tot middelgrote stelen) * olijfolie * 1 liter hete bouillon van kip of groente * korst parmezaanse kaas * zout en peper === Bereiding: === |
|
Regel 22: | Regel 25: |
Verhit ongeveer 1 eetlepel olijfolie in een soeppan en laat de prei en sjalot zachtjes zweten tot ze glazig zijn. Doe er de hete bouillon en de korst parmezaanse kaas bij, laat de soep 15 minuten op het vuur staan en laat de asperges de laatste 7 minuten meekoken. Breng de soep op smaak en vis wat er over is van de kaaskorst eruit. Laat de soep een beetje afkoelen en pureer hem glad, of laat hem zo, als een normale groentesoep. | Verhit ongeveer 1 eetlepel olijfolie in een soeppan en laat de prei en sjalot zachtjes zweten tot ze glazig zijn. Doe er de hete bouillon en de korst parmezaanse kaas bij, laat de soep 15 minuten op het vuur staan en laat de asperges de laatste 7 minuten meekoken. Breng de soep op smaak en vis wat er over is van de kaaskorst eruit. Laat de soep een beetje afkoelen en pureer hem glad, of laat hem zo, als een normale groentesoep. |
29 maart 2019 Nynke en Aldert
29_maart_2019
Aspergesoep met parmezaanse kaas
voor 4-6 pers.
Ingrediënten:
- 2 preien, alleen het witte gedeelte
- 1 sjalot
- 1 bundeltje groene asperges ( ongeveer 24 kleine tot middelgrote stelen)
- olijfolie
- 1 liter hete bouillon van kip of groente
- korst parmezaanse kaas
- zout en peper
Bereiding:
Hak de prei en sjalot fijn en snijd de asperges in stukjes, behalve de stugge uiteinden, die gooi je weg.
Verhit ongeveer 1 eetlepel olijfolie in een soeppan en laat de prei en sjalot zachtjes zweten tot ze glazig zijn. Doe er de hete bouillon en de korst parmezaanse kaas bij, laat de soep 15 minuten op het vuur staan en laat de asperges de laatste 7 minuten meekoken. Breng de soep op smaak en vis wat er over is van de kaaskorst eruit. Laat de soep een beetje afkoelen en pureer hem glad, of laat hem zo, als een normale groentesoep.
Heb je geen korst van parmezaanse kaas dan kun je hem zonder maken. Wil je de soep wat dikker hebben voeg dan 1-2 aardappelen in kleine stukjes toe, dat bindt de soep.