Verschillen voor "29 03 2019 Nynke & Aldert"

Verschillen tussen versies 7 en 8
Versie 7 sinds 2019-03-31 08:05:42
Grootte: 2129
Commentaar:
Versie 8 sinds 2019-03-31 08:06:39
Grootte: 2116
Commentaar:
Verwijderingen worden op deze manier gemarkeerd. Toevoegingen worden op deze manier gemarkeerd.
Regel 9: Regel 9:
Regel 13: Regel 12:
=== Ingrediënten: === ==== Ingrediënten: ====
Regel 25: Regel 24:
Verhit ongeveer 1 eetlepel olijfolie in een soeppan en laat de prei en sjalot zachtjes zweten tot ze glazig zijn.
Doe er de hete bouillon en de korst parmezaanse kaas bij, laat de soep 15 minuten op het vuur staan en laat de asperges de laatste 7 minuten meekoken.
Breng de soep op smaak en vis wat er over is van de kaaskorst eruit.
Laat de soep een beetje afkoelen en pureer hem glad, of laat hem zo, als een normale groentesoep. 
Verhit ongeveer 1 eetlepel olijfolie in een soeppan en laat de prei en sjalot zachtjes zweten tot ze glazig zijn.  Doe er de hete bouillon en de korst parmezaanse kaas bij, laat de soep 15 minuten op het vuur staan en laat de asperges de laatste 7 minuten meekoken.  Breng de soep op smaak en vis wat er over is van de kaaskorst eruit.  Laat de soep een beetje afkoelen en pureer hem glad, of laat hem zo, als een normale groentesoep.
Regel 30: Regel 26:
Heb je geen korst van parmezaanse kaas dan kun je hem zonder maken.
Wil je de soep wat dikker hebben voeg dan 1-2 aardappelen in kleine stukjes toe, dat bindt de soep.
Heb je geen korst van parmezaanse kaas dan kun je hem zonder maken.  Wil je de soep wat dikker hebben voeg dan 1-2 aardappelen in kleine stukjes toe, dat bindt de soep.
Regel 46: Regel 41:
=== Bereiding: ===
Trek de blaadjes van de witlof.
Regel 47: Regel 44:
=== Bereiding: ===
Trek de blaadjes van de witlof.
Schil de sinaasappel dik en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Of snij hem overdwars in ringen. Was de appel, verwijder het klokhuis en snij hem in dunne schijfjes.
Regel 50: Regel 46:
Schil de sinaasappel dik en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Of snij hem overdwars in ringen.
Was de appel, verwijder het klokhuis en snij hem in dunne schijfjes.
Maak een schaal op met de blaadjes witlof, partjes sinaasappel, schijfjes appel en de takjes waterkers.
Regel 53: Regel 48:
Maak een schaal op met de blaadjes witlof, partjes sinaasappel, schijfjes appel en de takjes waterkers.

Klop een dressing van de olijfolie, walnootolie, citroensap en een snufje peper.
Als je hem te zuur vind kun je er wat sinaasappelsap en of ahornsiroop of honing aan toe voegen.
Klop een dressing van de olijfolie, walnootolie, citroensap en een snufje peper.  Als je hem te zuur vind kun je er wat sinaasappelsap en of ahornsiroop of honing aan toe voegen.
Regel 60: Regel 52:
Optie: verdeel er wat avocado en gebroken walnoten over.  Optie: verdeel er wat avocado en gebroken walnoten over.

29 maart 2019 Nynke en Aldert

29_maart_2019.jpg

29_maart_2019

Aspergesoep met parmezaanse kaas

voor 4-6 pers.

Ingrediënten:

  • 2 preien, alleen het witte gedeelte
  • 1 sjalot
  • 1 bundeltje groene asperges ( ongeveer 24 kleine tot middelgrote stelen)
  • olijfolie
  • 1 liter hete bouillon van kip of groente
  • korst parmezaanse kaas
  • zout en peper

Bereiding:

Hak de prei en sjalot fijn en snijd de asperges in stukjes, behalve de stugge uiteinden, die gooi je weg.

Verhit ongeveer 1 eetlepel olijfolie in een soeppan en laat de prei en sjalot zachtjes zweten tot ze glazig zijn. Doe er de hete bouillon en de korst parmezaanse kaas bij, laat de soep 15 minuten op het vuur staan en laat de asperges de laatste 7 minuten meekoken. Breng de soep op smaak en vis wat er over is van de kaaskorst eruit. Laat de soep een beetje afkoelen en pureer hem glad, of laat hem zo, als een normale groentesoep.

Heb je geen korst van parmezaanse kaas dan kun je hem zonder maken. Wil je de soep wat dikker hebben voeg dan 1-2 aardappelen in kleine stukjes toe, dat bindt de soep.

Witlof en waterkers met sinaasappel

voor 4-6 pers.

Ingrediënten:

  • 2 stronken witlof.
  • 1 sinaasappel.
  • 1 (groene) appel.
  • 1 bosje waterkers, in losse takjes. (Of winterpostelein)
  • 4 eetlepels olijfolie.
  • 1 eetlepel walnotenolie.
  • Sap van ½ citroen.
  • Peper.

Bereiding:

Trek de blaadjes van de witlof.

Schil de sinaasappel dik en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Of snij hem overdwars in ringen. Was de appel, verwijder het klokhuis en snij hem in dunne schijfjes.

Maak een schaal op met de blaadjes witlof, partjes sinaasappel, schijfjes appel en de takjes waterkers.

Klop een dressing van de olijfolie, walnootolie, citroensap en een snufje peper. Als je hem te zuur vind kun je er wat sinaasappelsap en of ahornsiroop of honing aan toe voegen.

Sprenkel de dressing 5 minuten voor het serveren over de salade.

Optie: verdeel er wat avocado en gebroken walnoten over.

Deze site wordt gehost door StringIT.

De teksten en media op deze site zijn zonder enige vorm van garantie beschikbaar onder de Creative Commons-licentie van het type Naamsvermelding-Gelijk delen 3.0.