Versie 7 sinds 2019-03-31 08:05:42

Bericht wissen

29 03 2019 Nynke & Aldert

29 maart 2019 Nynke en Aldert

29_maart_2019.jpg

29_maart_2019

Aspergesoep met parmezaanse kaas

voor 4-6 pers.

Ingrediënten:

  • 2 preien, alleen het witte gedeelte
  • 1 sjalot
  • 1 bundeltje groene asperges ( ongeveer 24 kleine tot middelgrote stelen)
  • olijfolie
  • 1 liter hete bouillon van kip of groente
  • korst parmezaanse kaas
  • zout en peper

Bereiding:

Hak de prei en sjalot fijn en snijd de asperges in stukjes, behalve de stugge uiteinden, die gooi je weg.

Verhit ongeveer 1 eetlepel olijfolie in een soeppan en laat de prei en sjalot zachtjes zweten tot ze glazig zijn. Doe er de hete bouillon en de korst parmezaanse kaas bij, laat de soep 15 minuten op het vuur staan en laat de asperges de laatste 7 minuten meekoken. Breng de soep op smaak en vis wat er over is van de kaaskorst eruit. Laat de soep een beetje afkoelen en pureer hem glad, of laat hem zo, als een normale groentesoep.

Heb je geen korst van parmezaanse kaas dan kun je hem zonder maken. Wil je de soep wat dikker hebben voeg dan 1-2 aardappelen in kleine stukjes toe, dat bindt de soep.

Witlof en waterkers met sinaasappel

voor 4-6 pers.

Ingrediënten:

  • 2 stronken witlof.
  • 1 sinaasappel.
  • 1 (groene) appel.
  • 1 bosje waterkers, in losse takjes. (Of winterpostelein)
  • 4 eetlepels olijfolie.
  • 1 eetlepel walnotenolie.
  • Sap van ½ citroen.
  • Peper.

Bereiding:

Trek de blaadjes van de witlof.

Schil de sinaasappel dik en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Of snij hem overdwars in ringen. Was de appel, verwijder het klokhuis en snij hem in dunne schijfjes.

Maak een schaal op met de blaadjes witlof, partjes sinaasappel, schijfjes appel en de takjes waterkers.

Klop een dressing van de olijfolie, walnootolie, citroensap en een snufje peper. Als je hem te zuur vind kun je er wat sinaasappelsap en of ahornsiroop of honing aan toe voegen.

Sprenkel de dressing 5 minuten voor het serveren over de salade.

Optie: verdeel er wat avocado en gebroken walnoten over.

Deze site wordt gehost door StringIT.

De teksten en media op deze site zijn zonder enige vorm van garantie beschikbaar onder de Creative Commons-licentie van het type Naamsvermelding-Gelijk delen 3.0.