Verschillen voor "Akkerman-Knol-november-2014"

Verschillen tussen versies 2 en 5 (omvat 3 versies)
Versie 2 sinds 2015-02-24 09:26:40
Grootte: 1222
Commentaar:
Versie 5 sinds 2016-02-21 09:22:31
Grootte: 1654
Commentaar:
Verwijderingen worden op deze manier gemarkeerd. Toevoegingen worden op deze manier gemarkeerd.
Regel 7: Regel 7:
== Amuse 1: Abergine koekjes (12 stuks)== == Amuse 1: Abergine koekjes (12 stuks) ==
Regel 10: Regel 11:
 * 1 kilo schoongemaakte en van pitten ontdaan oranje pompoen in blokjes (of flespompoen)
 * 250 gram gekookte kastanjes in stukjes
 * 1 bakje (100 gram) pijnboompitten, geroosterd
 * 1 liter melk
 * 1 liter bouillon (groente of runder)
 * peper, zout en eventueel verse salie
 * 2 kleine aubergines
 * 4 boterhammen (oud of in oven gedroogd, tot kruim te malen)
 * 1 hand basilicumblaadjes
 * 1 citroen
 * 1 ei
 * 1 teen knoflook
 * chilivlokken (molen)
 * peper en zout
 * Mozzarella in plakjes snijden
 * olie
 * Rucola voor garnering
Regel 17: Regel 23:
De pompoen samen met de kastanjes en pijnboompitten fruiten in een scheutje olijfolie Breng koud water met zout aan de kook. Snij aubergines in blokjes en meteen in het warme water doen. (voorkomt verkleuring) Aubergines zacht laten worden in warme water. Giet ze af en uitlekken en laten laten afkoelen.
Regel 19: Regel 25:
Ondertussen de melk en bouillon verwarmen en toevoegen aan het pompoenmengsel. Kom: Broodkruim, fijngehakte basilicum, geperste knoflook, de rasp van de citroen en de afgekoelde aubergine blokjes. Ei los kloppen en ook in de kom toevoegen. Op smaak brengen met gedroogde chili, peper en zout. Kneed het geheel met je handen tot auberginedeeg. Blijft het vochtig? meer krum toevoegen. Maak er burgers van en stop er een plakje mozzarella in.
Regel 21: Regel 27:
Aan de kook brengen en laten koken tot de pompoen gaar is, ongeveer 20 a 30 minuten. Bak deze bruin in de olie. Schep ze halverwege om. Uitlekken op keukenpaier.
Regel 23: Regel 29:
Dan de soep pureren en op smaak brengen met peper, zout en eventueel verse salie. Citroen in partjes snijden. Rucolla opo bard de burgertjes erop partjes citroen erbij om erover uit te knijpen voor de liefhebber.
Regel 25: Regel 31:
== Hamsalade met witte druiven en pecannoten == == Amuse 2:Bietenparels ==

November 2014 bij Yt en Wouter gasten uit Nijmegen

Amuse 1: Abergine koekjes (12 stuks)

Ingredienten:

  • 2 kleine aubergines
  • 4 boterhammen (oud of in oven gedroogd, tot kruim te malen)
  • 1 hand basilicumblaadjes
  • 1 citroen
  • 1 ei
  • 1 teen knoflook
  • chilivlokken (molen)
  • peper en zout
  • Mozzarella in plakjes snijden
  • olie
  • Rucola voor garnering

Breng koud water met zout aan de kook. Snij aubergines in blokjes en meteen in het warme water doen. (voorkomt verkleuring) Aubergines zacht laten worden in warme water. Giet ze af en uitlekken en laten laten afkoelen.

Kom: Broodkruim, fijngehakte basilicum, geperste knoflook, de rasp van de citroen en de afgekoelde aubergine blokjes. Ei los kloppen en ook in de kom toevoegen. Op smaak brengen met gedroogde chili, peper en zout. Kneed het geheel met je handen tot auberginedeeg. Blijft het vochtig? meer krum toevoegen. Maak er burgers van en stop er een plakje mozzarella in.

Bak deze bruin in de olie. Schep ze halverwege om. Uitlekken op keukenpaier.

Citroen in partjes snijden. Rucolla opo bard de burgertjes erop partjes citroen erbij om erover uit te knijpen voor de liefhebber.

Amuse 2:Bietenparels

Ingredienten:

  • 200/250 gram slagers achterham in dikkere plakken.
  • 250 gram pitloze witte druiven gehalveerd
  • 100 gram ongezouten pecannoten of cashewnoten
  • 200 gram (boeren)kaas in reepjes
  • Eikenbladsla
  • Verse peterselie fijngesneden
  • Verse munt fijngesneden

Deze site wordt gehost door StringIT.

De teksten en media op deze site zijn zonder enige vorm van garantie beschikbaar onder de Creative Commons-licentie van het type Naamsvermelding-Gelijk delen 3.0.