Grootte: 2836
Commentaar:
|
Grootte: 2834
Commentaar:
|
Verwijderingen worden op deze manier gemarkeerd. | Toevoegingen worden op deze manier gemarkeerd. |
Regel 32: | Regel 32: |
==== Zie stukje film voor rollen empanadas ) ==== | ==== Zie stukje film voor rollen empanadas ==== |
Argentijns eten bij Gryt en Jetse 2018
Koks ? en ?
Inhoud
Empanadas
Ingredienten:
Deeg:
- Harina de trigo (bloem) 750 gram (of 1 pak). Wel de goede niet voor bakken van zoete deegwaren.
- Grasa (roomboter) 250 gram
- Sal (zout)
- Agua (water)
Bereiding:
Bloem in grote kom.
Boter zacht laten worden, niet helemaal smelten. Als je geen boter wilt gebruiken gebruik dan zonnebloemolie.
Zet 500 ml handlauw water klaar.
Voeg zout aan bloem toe, roer om.
Voeg boter aan bloem toe en roer het er goed doorheen.
Schenk heel langzaam het water erbij. Zie dat het begint te binden. Als het bijna een bal is met de handen gaan kneden. Voel een klein stukje of het te kneden en te pletten is. Waarschijnlijk hoef je niet al het water te gebruiken!
Deeg klaar dan 20 min. laten rusten in een kom afgedekt met een handdoek.
Als het deeg gerust heeft kleine bolletjes maken en die uitrollen tot hele dunne plakjes. Dan rondjes snijden daarvan.
Neem een soepkommetje of puddingbakje ongeveer een diameter van 15 cm.
Zie stukje film voor rollen empanadas
Relleno:
De vulling voor de empanadas
- Pollo (kip) 1,5 kg
- Cebolla (ui) 1kg
- Papas (aardappel 400 gram)
- Cebolla al verdeo (ui) 1 pak) Lenteui
- Huevos (eieren) 8
Bereiding:
Kipfilet koken in de bouillon. (potje of tablet)
De uien heel fijn snijden en glazig fruiten met komijnzaad.
De kip uit elkaar plukken in kleine stukjes en dan bij de uien voegen en doorroeren.
De 8 eieren koken en ook in hele kleine stukjes snijden.
Lenteui ook klein snijden.
Aardappelen schillen en in hele kleine blokjes snijden en 1 a 2 minuten even laten voorkoken.
Pan met mengsel ui en kip van het vuur en dan de eieren, lenteui en aardappelblokjes doorroeren.
het geheel op smaak met zout en peper..
Je kunt de empanadas ook met gehakt maken. Variëren met de vulling door er b.v. spinazie met kaas of mais paprika in te doen.
Vullen Empanadas:
Leg een rondje in je handpalm en schep er in het midden 1 a 2 eetlepels mengsel op.
Klap het dubbel en duw de randen goed aan.
Maak een mooi radje met je vingers of gebruik een vork om het envelopje mooi dicht te maken. Leg ze op een bakblik en bestrijk ze met geklopt ei.
Afbakken in een oven van ongeveer 240 graden in 10 minuten. (even kijken of ze mooi goudbruin zijn).
Zie stukje film voor het vakkundig dichtvouwen empanadas door Geertje. ;-)
Tapenade
Guisado de lenteja con carne picante
Guisado Lenteja (linzen soep)