Grootte: 2834
Commentaar:
|
Grootte: 4083
Commentaar:
|
Verwijderingen worden op deze manier gemarkeerd. | Toevoegingen worden op deze manier gemarkeerd. |
Regel 32: | Regel 32: |
Regel 77: | Regel 78: |
Tapenade met tomaat, citroensap geperst en spaanse pepers voor bij de empanadas. === Ingredienten: === * 3 tomaten fijn snijden * Spaanse peper (1 of twee pittig of heet) klein snijden. * Citoen persen. Even op smaak maken met een beetje zout en afgedekt laten trekken in de koelkast. Zie verderop het recept voor Chimichurri, een heerlijke dressing voor bij de empanadas en vlees. |
|
Regel 78: | Regel 91: |
=== Ingredienten: === * Carne en el horno (vlees entrecote) * Entrecote 200 gram p.p (3kg) * Ajo (knoflook) 3 tenen of meer * Aji (pittige peper) Spaanse peper * Laurel (laurier) * Aardappel in schijfje gesneden * wortel in schijfjes gesneden === Bereiding: === Vlees goed inzouten. Laten rusten tot het goed is ingetrokken. Dichtschroeien in koekenpan zonder boter of olie. Het vlees zal mooi kleuren door het zout. Ovenschaal bekleden met aluminiumfolie op de bodem. Bedek de bodem met aardappelschijfjes, wortelschijfjes en laurier. Plaats hierop het vlees. Bak Spaanse peper en knoflook in de olie en giet dat over het vlees. Pak geheel in in de aluminifolie en gaar op ongevere 190 graden het vlees tot het rosé is in het midden. Voor opdienen even laten rusten en mooie dikke plakken snijden. |
Argentijns eten bij Gryt en Jetse 2018
Koks ? en ?
Inhoud
Empanadas
Ingredienten:
Deeg:
- Harina de trigo (bloem) 750 gram (of 1 pak). Wel de goede niet voor bakken van zoete deegwaren.
- Grasa (roomboter) 250 gram
- Sal (zout)
- Agua (water)
Bereiding:
Bloem in grote kom.
Boter zacht laten worden, niet helemaal smelten. Als je geen boter wilt gebruiken gebruik dan zonnebloemolie.
Zet 500 ml handlauw water klaar.
Voeg zout aan bloem toe, roer om.
Voeg boter aan bloem toe en roer het er goed doorheen.
Schenk heel langzaam het water erbij. Zie dat het begint te binden. Als het bijna een bal is met de handen gaan kneden. Voel een klein stukje of het te kneden en te pletten is. Waarschijnlijk hoef je niet al het water te gebruiken!
Deeg klaar dan 20 min. laten rusten in een kom afgedekt met een handdoek.
Als het deeg gerust heeft kleine bolletjes maken en die uitrollen tot hele dunne plakjes. Dan rondjes snijden daarvan.
Neem een soepkommetje of puddingbakje ongeveer een diameter van 15 cm.
Zie stukje film voor rollen empanadas
Relleno:
De vulling voor de empanadas
- Pollo (kip) 1,5 kg
- Cebolla (ui) 1kg
- Papas (aardappel 400 gram)
- Cebolla al verdeo (ui) 1 pak) Lenteui
- Huevos (eieren) 8
Bereiding:
Kipfilet koken in de bouillon. (potje of tablet)
De uien heel fijn snijden en glazig fruiten met komijnzaad.
De kip uit elkaar plukken in kleine stukjes en dan bij de uien voegen en doorroeren.
De 8 eieren koken en ook in hele kleine stukjes snijden.
Lenteui ook klein snijden.
Aardappelen schillen en in hele kleine blokjes snijden en 1 a 2 minuten even laten voorkoken.
Pan met mengsel ui en kip van het vuur en dan de eieren, lenteui en aardappelblokjes doorroeren.
het geheel op smaak met zout en peper..
Je kunt de empanadas ook met gehakt maken. Variëren met de vulling door er b.v. spinazie met kaas of mais paprika in te doen.
Vullen Empanadas:
Leg een rondje in je handpalm en schep er in het midden 1 a 2 eetlepels mengsel op.
Klap het dubbel en duw de randen goed aan.
Maak een mooi radje met je vingers of gebruik een vork om het envelopje mooi dicht te maken. Leg ze op een bakblik en bestrijk ze met geklopt ei.
Afbakken in een oven van ongeveer 240 graden in 10 minuten. (even kijken of ze mooi goudbruin zijn).
Zie stukje film voor het vakkundig dichtvouwen empanadas door Geertje. ;-)
Tapenade
Tapenade met tomaat, citroensap geperst en spaanse pepers voor bij de empanadas.
Ingredienten:
- 3 tomaten fijn snijden
- Spaanse peper (1 of twee pittig of heet) klein snijden.
- Citoen persen.
Even op smaak maken met een beetje zout en afgedekt laten trekken in de koelkast.
Zie verderop het recept voor Chimichurri, een heerlijke dressing voor bij de empanadas en vlees.
Guisado de lenteja con carne picante
Ingredienten:
- Carne en el horno (vlees entrecote)
- Entrecote 200 gram p.p (3kg)
- Ajo (knoflook) 3 tenen of meer
- Aji (pittige peper) Spaanse peper
- Laurel (laurier)
- Aardappel in schijfje gesneden
- wortel in schijfjes gesneden
Bereiding:
Vlees goed inzouten. Laten rusten tot het goed is ingetrokken.
Dichtschroeien in koekenpan zonder boter of olie. Het vlees zal mooi kleuren door het zout.
Ovenschaal bekleden met aluminiumfolie op de bodem.
Bedek de bodem met aardappelschijfjes, wortelschijfjes en laurier.
Plaats hierop het vlees.
Bak Spaanse peper en knoflook in de olie en giet dat over het vlees.
Pak geheel in in de aluminifolie en gaar op ongevere 190 graden het vlees tot het rosé is in het midden. Voor opdienen even laten rusten en mooie dikke plakken snijden.
Guisado Lenteja (linzen soep)