Grootte: 1139
Commentaar:
|
Grootte: 2545
Commentaar:
|
Verwijderingen worden op deze manier gemarkeerd. | Toevoegingen worden op deze manier gemarkeerd. |
Regel 12: | Regel 12: |
* 1 kg gehakt van rund of lam * 1 kg uien * 1 kg burgul fijn en de donkere van kleur * beetje zout * 7 kruiden mix * bloem * 1.5 liter water * 500 gram rood gehakt * 250 gram walnoten |
Deeg: Harina de trigo (bloem) 750 gram (of 1 pak). Wel de goede niet voor bakken van zoete deegwaren. Grasa (roomboter) 250 gram Sal (zout) Agua (water) Bereiding: Bloem in grote kom. Boter zacht laten worden, niet helemaal smelten. Als je geen boter wilt gebruiken gebruik dan zonnebloemolie. Zet 500 ml handlauw water klaar. Voeg zout aan bloem toe, roer om. Voeg boter aan bloem toe en roer het er goed doorheen. Schenk heel langzaam het water erbij. Zie dat het begint te binden. Als het bijna een bal is met de handen gaan kneden. Voel een klein stukje of het te kneden en te pletten is. Waarschijnlijk hoef je niet al het water te gebruiken! Deeg klaar dan 20 min. laten rusten in een kom afgedekt met een handdoek. Als het deeg gerust heeft kleine bolletjes maken en die uitrollen tot hele dunne plakjes. Dan rondjes snijden daarvan. Neem een soepkommetje of puddingbakje ongeveer een diameter van 15 cm. Vullen Empanadas: Leg een rondje in je handpalm en schep er in het midden 1 a 2 eetlepels mengsel op. Klap het dubbel en duw de randen goed aan. Maak een mooi radje met je vingers of gebruik een vork om het envelopje mooi dicht te maken. Leg ze op een bakblik en bestrijk ze met geklopt ei. Afbakken in een oven van ongeveer 240 graden in 10 minuten. (even kijken of ze mooi goudbruin zijn). Relleno: De vulling voor de empanadas Pollo (kip) 1,5 kg Cebolla (ui) 1kg Papas (aardappel 400 gram) Cebolla al verdeo (ui) 1 pak) Lenteui Huevos (eieren) 8 Bereiding: Kipfilet koken in de bouillon. (potje of tablet) De uien heel fijn snijden en glazig fruiten met komijnzaad. De kip uit elkaar plukken in kleine stukjes en dan bij de uien voegen en doorroeren. De 8 eieren koken en ook in hele kleine stukjes snijden. Lenteui ook klein snijden. Aardappelen schillen en in hele kleine blokjes snijden en 1 a 2 minuten even laten voorkoken. Pan met mengsel ui en kip van het vuur en er dan de eieren, lenteui en aardappelblokjes doorroeren. Maak het geheel op smaak met zout en peper.. Je kunt de empanadas ook met gehakt maken. Met de ve vulling kan ook variëren door er b.v. spinazie met kaas of mais paprika in te doen. |
Regel 25: | Regel 58: |
De kilo gehakt in de pan aanbraden, zachtjes. De uien in hele kleine stukjes snijden. 1/3 deel van de uien bewaren de rest door het gehakt en meebakken. Gehakt bijna klaar dan twee eetlepels 7 kruiden erdoor. zie: https://www.youtube.com/watch?v=cYkzY6xk6ZI | |
Regel 27: | Regel 59: |
Bulgar in kom gieten en de rest van de uien (3 kleine of 1 hele grote uien) erbij doen, beetje zout en 5 eetlepels bloem erbij en dan kokend water erover gieten. De Bulgar moet stevig aanvoelen maar wel goed aan elkaar plakken....Laten staan om te wellen Walnoten in kleine stukjes van ongeveer 1 cm hakken. |
Argentijns eten bij Gryt en Jetse 2018
Koks ? en ?
Inhoud
Empanadas
Ingredienten:
Deeg: Harina de trigo (bloem) 750 gram (of 1 pak). Wel de goede niet voor bakken van zoete deegwaren. Grasa (roomboter) 250 gram Sal (zout) Agua (water)
Bereiding: Bloem in grote kom. Boter zacht laten worden, niet helemaal smelten. Als je geen boter wilt gebruiken gebruik dan zonnebloemolie. Zet 500 ml handlauw water klaar. Voeg zout aan bloem toe, roer om. Voeg boter aan bloem toe en roer het er goed doorheen. Schenk heel langzaam het water erbij. Zie dat het begint te binden. Als het bijna een bal is met de handen gaan kneden. Voel een klein stukje of het te kneden en te pletten is. Waarschijnlijk hoef je niet al het water te gebruiken! Deeg klaar dan 20 min. laten rusten in een kom afgedekt met een handdoek.
Als het deeg gerust heeft kleine bolletjes maken en die uitrollen tot hele dunne plakjes. Dan rondjes snijden daarvan. Neem een soepkommetje of puddingbakje ongeveer een diameter van 15 cm.
Vullen Empanadas: Leg een rondje in je handpalm en schep er in het midden 1 a 2 eetlepels mengsel op. Klap het dubbel en duw de randen goed aan. Maak een mooi radje met je vingers of gebruik een vork om het envelopje mooi dicht te maken. Leg ze op een bakblik en bestrijk ze met geklopt ei.
Afbakken in een oven van ongeveer 240 graden in 10 minuten. (even kijken of ze mooi goudbruin zijn).
Relleno: De vulling voor de empanadas Pollo (kip) 1,5 kg Cebolla (ui) 1kg Papas (aardappel 400 gram) Cebolla al verdeo (ui) 1 pak) Lenteui Huevos (eieren) 8
Bereiding: Kipfilet koken in de bouillon. (potje of tablet) De uien heel fijn snijden en glazig fruiten met komijnzaad. De kip uit elkaar plukken in kleine stukjes en dan bij de uien voegen en doorroeren. De 8 eieren koken en ook in hele kleine stukjes snijden. Lenteui ook klein snijden. Aardappelen schillen en in hele kleine blokjes snijden en 1 a 2 minuten even laten voorkoken. Pan met mengsel ui en kip van het vuur en er dan de eieren, lenteui en aardappelblokjes doorroeren. Maak het geheel op smaak met zout en peper..
Je kunt de empanadas ook met gehakt maken. Met de ve vulling kan ook variëren door er b.v. spinazie met kaas of mais paprika in te doen.
Tapenade
Guisado de lenteja con carne picante
Guisado Lenteja (linzen soep)