Verschillen voor "Argentijns Gryt en Jetse 2018"

Verschillen tussen versies 8 en 11 (omvat 3 versies)
Versie 8 sinds 2018-02-24 10:39:12
Grootte: 2545
Commentaar:
Versie 11 sinds 2018-02-24 10:45:36
Grootte: 2637
Commentaar:
Verwijderingen worden op deze manier gemarkeerd. Toevoegingen worden op deze manier gemarkeerd.
Regel 3: Regel 3:
Argentijns eten bij Gryt en Jetse 2018


Koks ? en ?
<<TableOfContents()>>
= Argentijns eten bij Gryt en Jetse 2018 =
Koks ? en ? <<TableOfContents()>>
Regel 10: Regel 7:
Ingredienten: === Ingredienten: ===
==== Deeg: ====
 * Harina de trigo (bloem) 750 gram (of 1 pak). Wel de goede niet voor bakken van zoete deegwaren.
 * Grasa (roomboter) 250 gram
 * Sal (zout)
 * Agua (water)
Regel 12: Regel 14:
Deeg:
Harina de trigo (bloem) 750 gram (of 1 pak). Wel de goede niet voor bakken van zoete deegwaren.
Grasa (roomboter) 250 gram
Sal (zout)
Agua (water)
=== Bereiding: ===
Bloem in grote kom.
Regel 18: Regel 17:
Bereiding:
Bloem in grote kom.
Regel 21: Regel 18:
Regel 22: Regel 20:
Regel 23: Regel 22:
Regel 24: Regel 24:
Regel 25: Regel 26:
Regel 27: Regel 29:
Als het deeg gerust heeft kleine bolletjes maken en die uitrollen tot hele dunne plakjes. Dan rondjes snijden daarvan. Neem een soepkommetje of puddingbakje ongeveer een diameter van 15 cm. Als het deeg gerust heeft kleine bolletjes maken en die uitrollen tot hele dunne plakjes. Dan rondjes snijden daarvan.
Regel 29: Regel 31:
Vullen Empanadas:
Leg een rondje in je handpalm en schep er in het midden 1 a 2 eetlepels mengsel op. Klap het dubbel en duw de randen goed aan. Maak een mooi radje met je vingers of gebruik een vork om het envelopje mooi dicht te maken. Leg ze op een bakblik en bestrijk ze met geklopt ei.
Neem een soepkommetje of puddingbakje ongeveer een diameter van 15 cm.

=== Relleno: ===
==== De vulling voor de empanadas ====
 * Pollo (kip) 1,5 kg
 * Cebolla (ui) 1kg
 * Papas (aardappel 400 gram)
 * Cebolla al verdeo (ui) 1 pak) Lenteui
 * Huevos (eieren) 8

=== Bereiding: ===
Kipfilet koken in de bouillon. (potje of tablet)

De uien heel fijn snijden en glazig fruiten met komijnzaad.

De kip uit elkaar plukken in kleine stukjes en dan bij de uien voegen en doorroeren.

De 8 eieren koken en ook in hele kleine stukjes snijden.

Lenteui ook klein snijden.

Aardappelen schillen en in hele kleine blokjes snijden en 1 a 2 minuten even laten voorkoken.

Pan met mengsel ui en kip van het vuur en dan de eieren, lenteui en aardappelblokjes doorroeren.

het geheel op smaak met zout en peper..

Je kunt de empanadas ook met gehakt maken. Variëren met de vulling door er b.v. spinazie met kaas of mais paprika in te doen.

=== Vullen Empanadas: ===
Leg een rondje in je handpalm en schep er in het midden 1 a 2 eetlepels mengsel op.

Klap het dubbel en duw de randen goed aan.

Maak een mooi radje met je vingers of gebruik een vork om het envelopje mooi dicht te maken. Leg ze op een bakblik en bestrijk ze met geklopt ei.
Regel 34: Regel 69:

Relleno: De vulling voor de empanadas
Pollo (kip) 1,5 kg
Cebolla (ui) 1kg
Papas (aardappel 400 gram)
Cebolla al verdeo (ui) 1 pak) Lenteui
Huevos (eieren) 8

Bereiding:
Kipfilet koken in de bouillon. (potje of tablet)
De uien heel fijn snijden en glazig fruiten met komijnzaad.
De kip uit elkaar plukken in kleine stukjes en dan bij de uien voegen en doorroeren.
De 8 eieren koken en ook in hele kleine stukjes snijden.
Lenteui ook klein snijden.
Aardappelen schillen en in hele kleine blokjes snijden en 1 a 2 minuten even laten voorkoken.
Pan met mengsel ui en kip van het vuur en er dan de eieren, lenteui en aardappelblokjes doorroeren.
Maak het geheel op smaak met zout en peper..

Je kunt de empanadas ook met gehakt maken. Met de ve vulling kan ook variëren door er b.v. spinazie met kaas of mais paprika in te doen.

Regel 57: Regel 71:
   
Regel 61: Regel 72:
Regel 63: Regel 73:
Regel 65: Regel 74:

Den Vetten Bek

Argentijns eten bij Gryt en Jetse 2018

Koks ? en ?

Empanadas

Ingredienten:

Deeg:

  • Harina de trigo (bloem) 750 gram (of 1 pak). Wel de goede niet voor bakken van zoete deegwaren.
  • Grasa (roomboter) 250 gram
  • Sal (zout)
  • Agua (water)

Bereiding:

Bloem in grote kom.

Boter zacht laten worden, niet helemaal smelten. Als je geen boter wilt gebruiken gebruik dan zonnebloemolie.

Zet 500 ml handlauw water klaar.

Voeg zout aan bloem toe, roer om.

Voeg boter aan bloem toe en roer het er goed doorheen.

Schenk heel langzaam het water erbij. Zie dat het begint te binden. Als het bijna een bal is met de handen gaan kneden. Voel een klein stukje of het te kneden en te pletten is. Waarschijnlijk hoef je niet al het water te gebruiken!

Deeg klaar dan 20 min. laten rusten in een kom afgedekt met een handdoek.

Als het deeg gerust heeft kleine bolletjes maken en die uitrollen tot hele dunne plakjes. Dan rondjes snijden daarvan.

Neem een soepkommetje of puddingbakje ongeveer een diameter van 15 cm.

Relleno:

De vulling voor de empanadas

  • Pollo (kip) 1,5 kg
  • Cebolla (ui) 1kg
  • Papas (aardappel 400 gram)
  • Cebolla al verdeo (ui) 1 pak) Lenteui
  • Huevos (eieren) 8

Bereiding:

Kipfilet koken in de bouillon. (potje of tablet)

De uien heel fijn snijden en glazig fruiten met komijnzaad.

De kip uit elkaar plukken in kleine stukjes en dan bij de uien voegen en doorroeren.

De 8 eieren koken en ook in hele kleine stukjes snijden.

Lenteui ook klein snijden.

Aardappelen schillen en in hele kleine blokjes snijden en 1 a 2 minuten even laten voorkoken.

Pan met mengsel ui en kip van het vuur en dan de eieren, lenteui en aardappelblokjes doorroeren.

het geheel op smaak met zout en peper..

Je kunt de empanadas ook met gehakt maken. Variëren met de vulling door er b.v. spinazie met kaas of mais paprika in te doen.

Vullen Empanadas:

Leg een rondje in je handpalm en schep er in het midden 1 a 2 eetlepels mengsel op.

Klap het dubbel en duw de randen goed aan.

Maak een mooi radje met je vingers of gebruik een vork om het envelopje mooi dicht te maken. Leg ze op een bakblik en bestrijk ze met geklopt ei.

Afbakken in een oven van ongeveer 240 graden in 10 minuten. (even kijken of ze mooi goudbruin zijn).

Tapenade

Guisado de lenteja con carne picante

Guisado Lenteja (linzen soep)

Chimichurri

Deze site wordt gehost door StringIT.

De teksten en media op deze site zijn zonder enige vorm van garantie beschikbaar onder de Creative Commons-licentie van het type Naamsvermelding-Gelijk delen 3.0.