⇤ ← Versie 1 sinds 2012-04-03 23:03:55
Grootte: 3443
Commentaar:
|
Grootte: 3296
Commentaar:
|
Verwijderingen worden op deze manier gemarkeerd. | Toevoegingen worden op deze manier gemarkeerd. |
Regel 1: | Regel 1: |
==== Mashi ==== ====== geroosterd rundvlees ====== ====== Ingredienten: ====== champignons |
<<TableOfContents()>> |
Regel 6: | Regel 3: |
bleekselderij | == Mashi == geroosterd rundvlees |
Regel 8: | Regel 6: |
wortels en uien | Ingredienten: |
Regel 10: | Regel 8: |
tomaten | * champignons * bleekselderij * wortels en uien * tomaten * selderij * rundvlees (stooflapjes of bieflapjes plusminus 150 gr per persoon) * arabische en egyptische peterselie * 1 bol knoflook * en de volgende kruiden: * koriander en oregano * zwarte peper en komijn * knoflookzaadjes * kipkruiden en besto kruiden? |
Regel 12: | Regel 22: |
selderij | Snijd de groente klein, meng dit doorelkaar en voeg zout toe. Sla de stooflapjes plat en leg deze op grote stukken folie. |
Regel 14: | Regel 24: |
rundvlees (stooflapjes of bieflapjes plusminus 150 gr per persoon) | Dan de groente op het vlees leggen plus de kruiden en niet te vergeten veel knoflook. |
Regel 16: | Regel 26: |
arabische en egyptische peterselie | Vervolgens goed inpakken zodat er geen water in kan lopen. Leg de pakketjes in een diepe bak voor de helft gevuld met water. |
Regel 18: | Regel 28: |
1 bol knoflook | Zet alles in de oven en braad de pakketjes gaar in 1 1/2 uur op stand 250-300c. |
Regel 20: | Regel 30: |
en de volgende kruiden: | == Fregtaba == Aardappel en kip in oven |
Regel 22: | Regel 33: |
koriander en oregano | Ingredienten: |
Regel 24: | Regel 35: |
zwarte peper en komijn | * aardappelen * kipdelen * bovengenoemde groente * tomaat * veel uien * veel blikjes tomatenpuree * maisolie * en de kruiden: * koriander, komijn, zwarte peper en wat zout. |
Regel 26: | Regel 45: |
knoflookzaadjes | Bak flink veel uien in veel maïsolie. Voeg een mengsel van tomatenpuree verdund met water, kruiden en zout toe en laat dit even inkoken. |
Regel 28: | Regel 47: |
kipkruiden en besto kruiden? | Verdeel de in schijfjes gesneden aardappel over een diepe ovenbak. |
Regel 30: | Regel 49: |
Snijd de groente klein, meng dit doorelkaar en voeg zout toe. Sla de stooflapjes plat en leg deze op grote stukken folie. Dan de groente op het vlees leggen plus de kruiden en niet te vergeten veel knoflook. Vervolgens goed inpakken zodat er geen water in kan lopen. Leg de pakketjes in een diepe bak voor de helft gevuld met water. Zet alles in de oven en braad de pakketjes gaar in 1 1/2 uur op stand 250-300c. | Leg daarop de kip en daarop de gesneden groente. |
Regel 32: | Regel 51: |
Giet het tomatenvocht over de schotel zodat de ovenbak voor 3/4 met dit vocht is gevuld. Het geheel op de hoogste stand gedurende 1 a 2 uur gaar bakken. | |
Regel 33: | Regel 53: |
====== naar bovenzijde pagina ====== ==== Fregtaba ==== ====== Aardappel en kip in oven ====== ====== Ingredienten: ====== aardappelen |
== Sorba Toeva == Pompoensoep |
Regel 39: | Regel 56: |
kipdelen | Ingredienten: |
Regel 41: | Regel 58: |
bovengenoemde groente | * pompoen * 4 uien * droge witte wijn * zout en zwarte peper |
Regel 43: | Regel 63: |
tomaat | Snipper de uien fijn en bak deze in een flinke hoeveelheid olie. Voeg water, een scheut witte wijn, de in stukjes gesneden ontpitte pompoen toe, zout en zwarte peper toe. |
Regel 45: | Regel 65: |
veel uien | Laat het geheel een halfuur koken en zet dan de staafmixer erin. Desgewenst fijne vermicelli toevoegen en gaar laten worden. |
Regel 47: | Regel 67: |
veel blikjes tomatenpuree | == Salata == Gemengde salade |
Regel 49: | Regel 70: |
maisolie | Ingredienten: |
Regel 51: | Regel 72: |
en de kruiden: | * tomaten * radijs * peterselie * selderij * bosuitjes * komkommer * muntblaadjes * citroenen * rode paprika |
Regel 53: | Regel 82: |
koriander, komijn, zwarte peper en wat zout. | Scheur de muntblaadjes en snijd de groente fijn. Meng alles doorelkaar en voeg veel uitgeknepen citroensap, veel olijfolie en veel zout toe. |
Regel 55: | Regel 84: |
Bak flink veel uien in veel maïsolie. Voeg een mengsel van tomatenpuree verdund met water, kruiden en zout toe en laat dit even inkoken. Verdeel de in schijfjes gesneden aardappel over een diepe ovenbak. Leg daarop de kip en daarop de gesneden groente. Giet het tomatenvocht over de schotel zodat de ovenbak voor 3/4 met dit vocht is gevuld. Het geheel op de hoogste stand gedurende 1 a 2 uur gaar bakken. | Presenteer deze salata samen met een soort pizzabodem gemaakt van meel, zout en water. Deze dun uitrollen en in de oven bakken. |
Regel 57: | Regel 86: |
====== naar bovenzijde pagina ====== ==== Sorba Toeva ==== ====== Pompoensoep ====== ====== Ingredienten: ====== pompoen 4 uien droge witte wijn zout en zwarte peper Snipper de uien fijn en bak deze in een flinke hoeveelheid olie. Voeg water, een scheut witte wijn, de in stukjes gesneden ontpitte pompoen toe, zout en zwarte peper toe. Laat het geheel een halfuur koken en zet dan de staafmixer erin. Desgewenst fijne vermicelli toevoegen en gaar laten worden. ====== naar bovenzijde pagina ====== ==== Salata ==== ====== Gemengde salade ====== ====== Ingredienten: ====== tomaten radijs peterselie selderij bosuitjes komkommer muntblaadjes citroenen rode paprika Scheur de muntblaadjes en snijd de groente fijn. Meng alles doorelkaar en voeg veel uitgeknepen citroensap, veel olijfolie en veel zout toe. Presenteer deze salata samen met een soort pizzabodem gemaakt van meel, zout en water. Deze dun uitrollen en in de oven bakken. ====== naar bovenzijde pagina ====== ==== Ross ==== ====== rijst ====== ====== Ingredienten: ====== |
== Ross == |
Regel 104: | Regel 89: |
fijne vermicelli | Ingredienten: |
Regel 106: | Regel 91: |
groentebouillon | * rijst * fijne vermicelli * groentebouillon |
Regel 108: | Regel 95: |
Bak in een flinke bodem olie die eerst goed warm moet zijn de vermicelli totdat deze van kleur verandert. Voeg de gewassen rijst toe en vul de pan met water tot 2 centimeter boven de rijst. Voeg droge groentebouillon toe. | Bak in een flinke bodem olie die eerst goed warm moet zijn de vermicelli totdat deze van kleur verandert. |
Regel 110: | Regel 97: |
Voeg de gewassen rijst toe en vul de pan met water tot 2 centimeter boven de rijst. Voeg droge groentebouillon toe. | |
Regel 111: | Regel 99: |
====== naar bovenzijde pagina ====== ==== Champignons ==== ====== Gevulde champignons ====== ====== Ingredienten: ====== grote champignons |
== Champignons == Gevulde champignons |
Regel 117: | Regel 102: |
tonijn | Ingredienten: |
Regel 119: | Regel 104: |
fijngesneden tomaat | * grote champignons * tonijn * fijngesneden tomaat * zwarte peper en komijnkruid |
Regel 121: | Regel 109: |
zwarte peper en komijnkruid | Verwijder de stelen van de champignons. Vul het gaat met een mengsel van tonijn uit blik, fijngesneden tomaat zonder zaadjes, zwarte peper en komijn. |
Regel 123: | Regel 111: |
Verwijder de stelen van de champignons. Vul het gaat met een mengsel van tonijn uit blik, fijngesneden tomaat zonder zaadjes, zwarte peper en komijn. Verpak de champignons in folie en laat de bovenkant open. Bak ze in 5 minuten gaar. | Verpak de champignons in folie en laat de bovenkant open. Bak ze in 5 minuten gaar. |
Inhoud
Mashi
geroosterd rundvlees
Ingredienten:
- champignons
- bleekselderij
- wortels en uien
- tomaten
- selderij
- rundvlees (stooflapjes of bieflapjes plusminus 150 gr per persoon)
- arabische en egyptische peterselie
- 1 bol knoflook
- en de volgende kruiden:
- koriander en oregano
- zwarte peper en komijn
- knoflookzaadjes
- kipkruiden en besto kruiden?
Snijd de groente klein, meng dit doorelkaar en voeg zout toe. Sla de stooflapjes plat en leg deze op grote stukken folie.
Dan de groente op het vlees leggen plus de kruiden en niet te vergeten veel knoflook.
Vervolgens goed inpakken zodat er geen water in kan lopen. Leg de pakketjes in een diepe bak voor de helft gevuld met water.
Zet alles in de oven en braad de pakketjes gaar in 1 1/2 uur op stand 250-300c.
Fregtaba
Aardappel en kip in oven
Ingredienten:
- aardappelen
- kipdelen
- bovengenoemde groente
- tomaat
- veel uien
- veel blikjes tomatenpuree
- maisolie
- en de kruiden:
- koriander, komijn, zwarte peper en wat zout.
Bak flink veel uien in veel maïsolie. Voeg een mengsel van tomatenpuree verdund met water, kruiden en zout toe en laat dit even inkoken.
Verdeel de in schijfjes gesneden aardappel over een diepe ovenbak.
Leg daarop de kip en daarop de gesneden groente.
Giet het tomatenvocht over de schotel zodat de ovenbak voor 3/4 met dit vocht is gevuld. Het geheel op de hoogste stand gedurende 1 a 2 uur gaar bakken.
Sorba Toeva
Pompoensoep
Ingredienten:
- pompoen
- 4 uien
- droge witte wijn
- zout en zwarte peper
Snipper de uien fijn en bak deze in een flinke hoeveelheid olie. Voeg water, een scheut witte wijn, de in stukjes gesneden ontpitte pompoen toe, zout en zwarte peper toe.
Laat het geheel een halfuur koken en zet dan de staafmixer erin. Desgewenst fijne vermicelli toevoegen en gaar laten worden.
Salata
Gemengde salade
Ingredienten:
- tomaten
- radijs
- peterselie
- selderij
- bosuitjes
- komkommer
- muntblaadjes
- citroenen
- rode paprika
Scheur de muntblaadjes en snijd de groente fijn. Meng alles doorelkaar en voeg veel uitgeknepen citroensap, veel olijfolie en veel zout toe.
Presenteer deze salata samen met een soort pizzabodem gemaakt van meel, zout en water. Deze dun uitrollen en in de oven bakken.
Ross
rijst
Ingredienten:
- rijst
- fijne vermicelli
- groentebouillon
Bak in een flinke bodem olie die eerst goed warm moet zijn de vermicelli totdat deze van kleur verandert.
Voeg de gewassen rijst toe en vul de pan met water tot 2 centimeter boven de rijst. Voeg droge groentebouillon toe.
Champignons
Gevulde champignons
Ingredienten:
- grote champignons
- tonijn
- fijngesneden tomaat
- zwarte peper en komijnkruid
Verwijder de stelen van de champignons. Vul het gaat met een mengsel van tonijn uit blik, fijngesneden tomaat zonder zaadjes, zwarte peper en komijn.
Verpak de champignons in folie en laat de bovenkant open. Bak ze in 5 minuten gaar.