Grootte: 42
Commentaar:
|
Grootte: 1189
Commentaar:
|
Verwijderingen worden op deze manier gemarkeerd. | Toevoegingen worden op deze manier gemarkeerd. |
Regel 1: | Regel 1: |
Thema Geel April 2014 | Thema Geel April 2014 |
Regel 3: | Regel 4: |
<<TableOfContents()>> == Londonderry-soep == Ingredienten: * 250 gram champignons * 25 dl kippenbouillon (5 blokjes) * 2,5 dl droge witte wijn * 75 gram boter * 2,5 eetlepel zeer fijn gesnipperde ui * 2,5 theelepel kerriepoeder * enkele snufjes cayennepeper * 75 gram bloem * 1,5 dl room * 3 kleine eidooiers Snijd de champignons in plakken en kook deze 3 min in de kippenbouillon met witte wijn. Schep ze eruit en hou ze apart. Smelt de boter in de pan ( een pan die zo groot is dat er later de bouillon nog geheel bij kan) op laag vuur en fruit hierin de fijngehakte uitjes samen met de kerry en de cayennepeper. Voeg al roerende de bloem langzaam toe en blijf roeren tot er een glad mengsel ontstaat. Laat dit in 3 min. gaar maar niet bruin worden (roux) Giet er langzaam al roerende de bouillon bij en breng de soep aan de kook. Laat deze, op een laag vuur, onder af en toe roeren, in 20 min gaar worden. Laat de champignons de laatste drie min. meewarmen. Klop vlak voor het serveren de eidooiers los met de room. Roer er een paar eetlepels soep door en giet dit al roerende bij de soep. |
Thema Geel April 2014
Kok Roely Fopma.
Inhoud
Londonderry-soep
Ingredienten:
- 250 gram champignons
- 25 dl kippenbouillon (5 blokjes)
- 2,5 dl droge witte wijn
- 75 gram boter
- 2,5 eetlepel zeer fijn gesnipperde ui
- 2,5 theelepel kerriepoeder
- enkele snufjes cayennepeper
- 75 gram bloem
- 1,5 dl room
- 3 kleine eidooiers
Snijd de champignons in plakken en kook deze 3 min in de kippenbouillon met witte wijn. Schep ze eruit en hou ze apart.
Smelt de boter in de pan ( een pan die zo groot is dat er later de bouillon nog geheel bij kan) op laag vuur en fruit hierin de fijngehakte uitjes samen met de kerry en de cayennepeper.
Voeg al roerende de bloem langzaam toe en blijf roeren tot er een glad mengsel ontstaat.
Laat dit in 3 min. gaar maar niet bruin worden (roux) Giet er langzaam al roerende de bouillon bij en breng de soep aan de kook.
Laat deze, op een laag vuur, onder af en toe roeren, in 20 min gaar worden.
Laat de champignons de laatste drie min. meewarmen.
Klop vlak voor het serveren de eidooiers los met de room.
Roer er een paar eetlepels soep door en giet dit al roerende bij de soep.