Versie 5 sinds 2014-04-21 12:37:30

Bericht wissen

Geel 2014

Thema Geel April 2014

Kok Roely Fopma.

Londonderry-soep

Ingredienten:

  • 250 gram champignons
  • 25 dl kippenbouillon (5 blokjes)
  • 2,5 dl droge witte wijn
  • 75 gram boter
  • 2,5 eetlepel zeer fijn gesnipperde ui
  • 2,5 theelepel kerriepoeder
  • enkele snufjes cayennepeper
  • 75 gram bloem
  • 1,5 dl room
  • 3 kleine eidooiers

Snijd de champignons in plakken en kook deze 3 min in de kippenbouillon met witte wijn. Schep ze eruit en hou ze apart.

Smelt de boter in de pan ( een pan die zo groot is dat er later de bouillon nog geheel bij kan) op laag vuur en fruit hierin de fijngehakte uitjes samen met de kerry en de cayennepeper.

Voeg al roerende de bloem langzaam toe en blijf roeren tot er een glad mengsel ontstaat.

Laat dit in 3 min. gaar maar niet bruin worden (roux) Giet er langzaam al roerende de bouillon bij en breng de soep aan de kook.

Laat deze, op een laag vuur, onder af en toe roeren, in 20 min gaar worden.

Laat de champignons de laatste drie min. meewarmen.

Klop vlak voor het serveren de eidooiers los met de room.

Roer er een paar eetlepels soep door en giet dit al roerende bij de soep.

Deze site wordt gehost door StringIT.

De teksten en media op deze site zijn zonder enige vorm van garantie beschikbaar onder de Creative Commons-licentie van het type Naamsvermelding-Gelijk delen 3.0.