Grootte: 16
Commentaar:
|
Grootte: 2076
Commentaar:
|
Verwijderingen worden op deze manier gemarkeerd. | Toevoegingen worden op deze manier gemarkeerd. |
Regel 2: | Regel 2: |
---- [[{{attachment:vetbek_laurien.jpg|Den Vetten Bek]] ---- <<TableOfContents()>> == Griekse worstebroodjes == Ingredienten: * 1 waterglas lauwe melk * 1½ Grieks koffiekopje zonnebloemolie * 1 theelepel zout, 1 theelepel suiker (mengen) * verse gist (vd Werf) * zoveel bloem als nodig is (ongeveer 3 glazen) * 200 gr gesmolten boter, scheut olijfolie * 60 cocktail worstjes (of andere worstjes), uitgelekt Bloem in een kom, kuiltje in het midden, daarin melk, gist, olie, zout, suiker. Soepel deeg maken. In 7 bolletjes verdelen en elk bolletje uitrollen ter grootte van een bord. In acht puntjes snijden (met pizzawieltje), worstje erop, oprollen vanaf de brede kant. Net als een croissant. Op een bakplaat of vuurvaste schaal leggen Gesmolten boter erover gieten Op 200 gr bakken (20 minuten?) ---- == Spanakotiropita (spinazie-feta taart) == Ingredienten: Vulling: * 500 gr wilde spinazie of bijna 1 kg geslonken bladspinazie * 1 grote prei redelijk fijngesneden * 250 gr feta, gebrokkeld * dille (veel) * peterselie (ook veel) * 4 eieren * zout, peper Alles door elkaar mengen in grote kom Deeg * 750 gr bloem * zout * scheutje olie vongeveer 250 ml water Soepel deeg maken, in 10-12 stukken verdelen, uitrollen tot flinterdun. * 1 kop olijf (of zonnebloem) olie * 250 gr blueband gesmolten (officieel, mag wel wat minder) Grote ovenschaal invetten met olijfolie Deeg erin, ook zijkanten bedekken, besmeren met boter/olie mengsel 5-6 plakken zo herhalen, vulling erop en nog 5-6 plakken deeg op dezelfde manier. Kruislings insnijden, besmeren met botermengsel en in de oven op 200 gr. Ongeveer 50 minuten. ---- == Pastitio == Ingredienten: == Souvlaki (recept Sander) == == Tzaziki (recept Sander) == == Melizanes (gevulde aubergines) (recept Sander) == == Piperies (puntpaprika) (recept Sander) == == Griekse salade == == Griekse yoghurt met walnoten en honing == == Kourabies (griekse dingen met veel poedersuiker en amandelen) == ---- |
Grieks Laurien
Inhoud
- Griekse worstebroodjes
- Spanakotiropita (spinazie-feta taart)
- Pastitio
- Souvlaki (recept Sander)
- Tzaziki (recept Sander)
- Melizanes (gevulde aubergines) (recept Sander)
- Piperies (puntpaprika) (recept Sander)
- Griekse salade
- Griekse yoghurt met walnoten en honing
- Kourabies (griekse dingen met veel poedersuiker en amandelen)
Griekse worstebroodjes
Ingredienten:
- 1 waterglas lauwe melk
- 1½ Grieks koffiekopje zonnebloemolie
- 1 theelepel zout, 1 theelepel suiker (mengen)
- verse gist (vd Werf)
- zoveel bloem als nodig is (ongeveer 3 glazen)
- 200 gr gesmolten boter, scheut olijfolie
- 60 cocktail worstjes (of andere worstjes), uitgelekt
Bloem in een kom, kuiltje in het midden, daarin melk, gist, olie, zout, suiker. Soepel deeg maken.
In 7 bolletjes verdelen en elk bolletje uitrollen ter grootte van een bord.
In acht puntjes snijden (met pizzawieltje), worstje erop, oprollen vanaf de brede kant.
Net als een croissant.
Op een bakplaat of vuurvaste schaal leggen
Gesmolten boter erover gieten
Op 200 gr bakken (20 minuten?)
Spanakotiropita (spinazie-feta taart)
Ingredienten:
Vulling:
- 500 gr wilde spinazie of bijna 1 kg geslonken bladspinazie
- 1 grote prei redelijk fijngesneden
- 250 gr feta, gebrokkeld
- dille (veel)
- peterselie (ook veel)
- 4 eieren
- zout, peper
Alles door elkaar mengen in grote kom Deeg
- 750 gr bloem
- zout
- scheutje olie
vongeveer 250 ml water
Soepel deeg maken, in 10-12 stukken verdelen, uitrollen tot flinterdun.
- 1 kop olijf (of zonnebloem) olie
- 250 gr blueband gesmolten (officieel, mag wel wat minder)
Grote ovenschaal invetten met olijfolie Deeg erin, ook zijkanten bedekken, besmeren met boter/olie mengsel 5-6 plakken zo herhalen, vulling erop en nog 5-6 plakken deeg op dezelfde manier. Kruislings insnijden, besmeren met botermengsel en in de oven op 200 gr. Ongeveer 50 minuten.
Pastitio
Ingredienten:
Souvlaki (recept Sander)
Tzaziki (recept Sander)
Melizanes (gevulde aubergines) (recept Sander)
Piperies (puntpaprika) (recept Sander)
Griekse salade
Griekse yoghurt met walnoten en honing
Kourabies (griekse dingen met veel poedersuiker en amandelen)