Verschillen voor "Grieks-Laurien"

Verschillen tussen versies 1 en 7 (omvat 6 versies)
Versie 1 sinds 2015-08-14 16:00:38
Grootte: 16
Commentaar:
Versie 7 sinds 2015-08-14 16:07:20
Grootte: 1661
Commentaar:
Verwijderingen worden op deze manier gemarkeerd. Toevoegingen worden op deze manier gemarkeerd.
Regel 2: Regel 2:

[[http://www.flickr.com/photos/sodexousa/6035726973/sizes/o/in/photostream/|{{attachment:grieks1.jpg|Den Vetten Bek}}]]

<<TableOfContents()>>

== Griekse worstebroodjes ==
Ingredienten:

 * 1 waterglas lauwe melk
 * 1½ Grieks koffiekopje zonnebloemolie
 * 1 theelepel zout, 1 theelepel suiker (mengen)
 * verse gist (vd Werf)
 * zoveel bloem als nodig is (ongeveer 3 glazen)
 * 200 gr gesmolten boter, scheut olijfolie
 * 60 cocktail worstjes (of andere worstjes), uitgelekt

Bloem in een kom, kuiltje in het midden, daarin melk, gist, olie, zout, suiker. Soepel deeg maken.
In 7 bolletjes verdelen en elk bolletje uitrollen ter grootte van een bord.
In acht puntjes snijden (met pizzawieltje), worstje erop, oprollen vanaf de brede kant.
Net als een croissant.
Op een bakplaat of vuurvaste schaal leggen
Gesmolten boter erover gieten
Op 200 gr bakken (20 minuten?)

Dan de soep pureren en op smaak brengen met peper, zout en eventueel verse salie.

== Spanakotiropita (spinazie-feta taart) ==
Ingredienten:

 * 200/250 gram slagers achterham in dikkere plakken.
 * 250 gram pitloze witte druiven gehalveerd
 * 100 gram ongezouten pecannoten of cashewnoten
 * 200 gram (boeren)kaas in reepjes
 * Eikenbladsla
 * Verse peterselie fijngesneden
 * Verse munt fijngesneden


== Pastitio ==

== Souvlaki (recept Sander) ==

== Tzaziki (recept Sander) ==

== Melizanes (gevulde aubergines) (recept Sander) ==

== Piperies (puntpaprika) (recept Sander) ==

== Griekse salade ==

== Griekse yoghurt met walnoten en honing ==

== Kourabies (griekse dingen met veel poedersuiker en amandelen) ==

Grieks Laurien

Griekse worstebroodjes

Ingredienten:

  • 1 waterglas lauwe melk
  • 1½ Grieks koffiekopje zonnebloemolie
  • 1 theelepel zout, 1 theelepel suiker (mengen)
  • verse gist (vd Werf)
  • zoveel bloem als nodig is (ongeveer 3 glazen)
  • 200 gr gesmolten boter, scheut olijfolie
  • 60 cocktail worstjes (of andere worstjes), uitgelekt

Bloem in een kom, kuiltje in het midden, daarin melk, gist, olie, zout, suiker. Soepel deeg maken. In 7 bolletjes verdelen en elk bolletje uitrollen ter grootte van een bord. In acht puntjes snijden (met pizzawieltje), worstje erop, oprollen vanaf de brede kant. Net als een croissant. Op een bakplaat of vuurvaste schaal leggen Gesmolten boter erover gieten Op 200 gr bakken (20 minuten?)

Dan de soep pureren en op smaak brengen met peper, zout en eventueel verse salie.

Spanakotiropita (spinazie-feta taart)

Ingredienten:

  • 200/250 gram slagers achterham in dikkere plakken.
  • 250 gram pitloze witte druiven gehalveerd
  • 100 gram ongezouten pecannoten of cashewnoten
  • 200 gram (boeren)kaas in reepjes
  • Eikenbladsla
  • Verse peterselie fijngesneden
  • Verse munt fijngesneden

Pastitio

Souvlaki (recept Sander)

Tzaziki (recept Sander)

Melizanes (gevulde aubergines) (recept Sander)

Piperies (puntpaprika) (recept Sander)

Griekse salade

Griekse yoghurt met walnoten en honing

Kourabies (griekse dingen met veel poedersuiker en amandelen)

Deze site wordt gehost door StringIT.

De teksten en media op deze site zijn zonder enige vorm van garantie beschikbaar onder de Creative Commons-licentie van het type Naamsvermelding-Gelijk delen 3.0.