Verschillen voor "Grieks-Laurien"

Verschillen tussen versies 10 en 11
Versie 10 sinds 2015-08-14 16:43:58
Grootte: 1525
Commentaar:
Versie 11 sinds 2015-08-14 16:44:26
Grootte: 1500
Commentaar:
Verwijderingen worden op deze manier gemarkeerd. Toevoegingen worden op deze manier gemarkeerd.
Regel 3: Regel 3:
[[{{attachment:vetbek_laurien.jpg|Den Vetten Bek}}]] [[{{attachment:vetbek_laurien.jpg|Den Vetten Bek]]
Regel 18: Regel 18:
Bloem in een kom, kuiltje in het midden, daarin melk, gist, olie, zout, suiker. Soepel deeg maken.  Bloem in een kom, kuiltje in het midden, daarin melk, gist, olie, zout, suiker. Soepel deeg maken.
Regel 20: Regel 20:
In 7 bolletjes verdelen en elk bolletje uitrollen ter grootte van een bord.  In 7 bolletjes verdelen en elk bolletje uitrollen ter grootte van een bord.
Regel 22: Regel 22:
In acht puntjes snijden (met pizzawieltje), worstje erop, oprollen vanaf de brede kant.  In acht puntjes snijden (met pizzawieltje), worstje erop, oprollen vanaf de brede kant.
Regel 31: Regel 31:

Regel 45: Regel 43:
Regel 47: Regel 44:
Regel 49: Regel 45:
Regel 51: Regel 46:
Regel 53: Regel 47:
Regel 55: Regel 48:
Regel 57: Regel 49:
Regel 59: Regel 50:

Grieks Laurien

Den Vetten Bek

Griekse worstebroodjes

Ingredienten:

  • 1 waterglas lauwe melk
  • 1½ Grieks koffiekopje zonnebloemolie
  • 1 theelepel zout, 1 theelepel suiker (mengen)
  • verse gist (vd Werf)
  • zoveel bloem als nodig is (ongeveer 3 glazen)
  • 200 gr gesmolten boter, scheut olijfolie
  • 60 cocktail worstjes (of andere worstjes), uitgelekt

Bloem in een kom, kuiltje in het midden, daarin melk, gist, olie, zout, suiker. Soepel deeg maken.

In 7 bolletjes verdelen en elk bolletje uitrollen ter grootte van een bord.

In acht puntjes snijden (met pizzawieltje), worstje erop, oprollen vanaf de brede kant.

Net als een croissant.

Op een bakplaat of vuurvaste schaal leggen

Gesmolten boter erover gieten

Op 200 gr bakken (20 minuten?)

Spanakotiropita (spinazie-feta taart)

Ingredienten:

  • 200/250 gram slagers achterham in dikkere plakken.
  • 250 gram pitloze witte druiven gehalveerd
  • 100 gram ongezouten pecannoten of cashewnoten
  • 200 gram (boeren)kaas in reepjes
  • Eikenbladsla
  • Verse peterselie fijngesneden
  • Verse munt fijngesneden

Pastitio

Souvlaki (recept Sander)

Tzaziki (recept Sander)

Melizanes (gevulde aubergines) (recept Sander)

Piperies (puntpaprika) (recept Sander)

Griekse salade

Griekse yoghurt met walnoten en honing

Kourabies (griekse dingen met veel poedersuiker en amandelen)

Deze site wordt gehost door StringIT.

De teksten en media op deze site zijn zonder enige vorm van garantie beschikbaar onder de Creative Commons-licentie van het type Naamsvermelding-Gelijk delen 3.0.