Verschillen voor "Grieks-Laurien"

Verschillen tussen versies 10 en 16 (omvat 6 versies)
Versie 10 sinds 2015-08-14 16:43:58
Grootte: 1525
Commentaar:
Versie 16 sinds 2015-08-16 09:38:56
Grootte: 2518
Commentaar:
Verwijderingen worden op deze manier gemarkeerd. Toevoegingen worden op deze manier gemarkeerd.
Regel 3: Regel 3:
[[{{attachment:vetbek_laurien.jpg|Den Vetten Bek}}]] ----
[[{{attachment:vetbek_laurien.jpg|Den Vetten Bek]]
Regel 5: Regel 6:
----
Regel 18: Regel 20:
Bloem in een kom, kuiltje in het midden, daarin melk, gist, olie, zout, suiker. Soepel deeg maken.  Bloem in een kom, kuiltje in het midden, daarin melk, gist, olie, zout, suiker. Soepel deeg maken.
Regel 20: Regel 22:
In 7 bolletjes verdelen en elk bolletje uitrollen ter grootte van een bord.  In 7 bolletjes verdelen en elk bolletje uitrollen ter grootte van een bord.
Regel 22: Regel 24:
In acht puntjes snijden (met pizzawieltje), worstje erop, oprollen vanaf de brede kant.  In acht puntjes snijden (met pizzawieltje), worstje erop, oprollen vanaf de brede kant.
Regel 32: Regel 34:

----
Regel 37: Regel 38:
 * 200/250 gram slagers achterham in dikkere plakken.
 * 250 gram pitloze witte druiven gehalveerd
 * 100 gram ongezouten pecannoten of cashewnoten
 * 200 gram (boeren)kaas in reepjes
 * Eikenbladsla
 * Verse peterselie fijngesneden
 * Verse munt fijngesneden
Vulling:
Regel 45: Regel 40:
 * 500 gr wilde spinazie of bijna 1 kg geslonken bladspinazie
 * 1 grote prei redelijk fijngesneden
 * 250 gr feta, gebrokkeld
 * dille (veel)
 * peterselie (ook veel)
 * 4 eieren
 * zout, peper
Regel 46: Regel 48:
Alles door elkaar mengen in grote kom Deeg

 * 750 gr bloem
 * zout
 * scheutje olie

vongeveer 250 ml water

Soepel deeg maken, in 10-12 stukken verdelen, uitrollen tot flinterdun.

 * 1 kop olijf (of zonnebloem) olie
 * 250 gr blueband gesmolten (officieel, mag wel wat minder)

Grote ovenschaal invetten met olijfolie Deeg erin, ook zijkanten bedekken, besmeren met boter/olie mengsel 5-6 plakken zo herhalen, vulling erop en nog 5-6 plakken deeg op dezelfde manier. Kruislings insnijden, besmeren met botermengsel en in de oven op 200 gr. Ongeveer 50 minuten.

----
/!\ '''Edit conflict - other version:'''

----
Regel 47: Regel 68:
== Souvlaki (recept Sander) ==
== Tzaziki (recept Sander) ==
== Melizanes (gevulde aubergines) (recept Sander) ==
== Piperies (puntpaprika) (recept Sander) ==
== Griekse salade ==
== Griekse yoghurt met walnoten en honing ==
== Kourabies (griekse dingen met veel poedersuiker en amandelen) ==
----
/!\ '''Edit conflict - your version:'''
Regel 48: Regel 78:
----
== Pastitio ==
Regel 49: Regel 81:
== Tzaziki (recept Sander) ==
== Melizanes (gevulde aubergines) (recept Sander) ==
== Piperies (puntpaprika) (recept Sander) ==
== Griekse salade ==
== Griekse yoghurt met walnoten en honing ==
== Kourabies (griekse dingen met veel poedersuiker en amandelen) ==
----
/!\ '''End of edit conflict'''
Regel 50: Regel 90:
== Tzaziki (recept Sander) ==

== Melizanes (gevulde aubergines) (recept Sander) ==

== Piperies (puntpaprika) (recept Sander) ==

== Griekse salade ==

== Griekse yoghurt met walnoten en honing ==

== Kourabies (griekse dingen met veel poedersuiker en amandelen) ==
----

Grieks Laurien


Den Vetten Bek


Griekse worstebroodjes

Ingredienten:

  • 1 waterglas lauwe melk
  • 1½ Grieks koffiekopje zonnebloemolie
  • 1 theelepel zout, 1 theelepel suiker (mengen)
  • verse gist (vd Werf)
  • zoveel bloem als nodig is (ongeveer 3 glazen)
  • 200 gr gesmolten boter, scheut olijfolie
  • 60 cocktail worstjes (of andere worstjes), uitgelekt

Bloem in een kom, kuiltje in het midden, daarin melk, gist, olie, zout, suiker. Soepel deeg maken.

In 7 bolletjes verdelen en elk bolletje uitrollen ter grootte van een bord.

In acht puntjes snijden (met pizzawieltje), worstje erop, oprollen vanaf de brede kant.

Net als een croissant.

Op een bakplaat of vuurvaste schaal leggen

Gesmolten boter erover gieten

Op 200 gr bakken (20 minuten?)


Spanakotiropita (spinazie-feta taart)

Ingredienten:

Vulling:

  • 500 gr wilde spinazie of bijna 1 kg geslonken bladspinazie
  • 1 grote prei redelijk fijngesneden
  • 250 gr feta, gebrokkeld
  • dille (veel)
  • peterselie (ook veel)
  • 4 eieren
  • zout, peper

Alles door elkaar mengen in grote kom Deeg

  • 750 gr bloem
  • zout
  • scheutje olie

vongeveer 250 ml water

Soepel deeg maken, in 10-12 stukken verdelen, uitrollen tot flinterdun.

  • 1 kop olijf (of zonnebloem) olie
  • 250 gr blueband gesmolten (officieel, mag wel wat minder)

Grote ovenschaal invetten met olijfolie Deeg erin, ook zijkanten bedekken, besmeren met boter/olie mengsel 5-6 plakken zo herhalen, vulling erop en nog 5-6 plakken deeg op dezelfde manier. Kruislings insnijden, besmeren met botermengsel en in de oven op 200 gr. Ongeveer 50 minuten.


/!\ Edit conflict - other version:


Pastitio

Souvlaki (recept Sander)

Tzaziki (recept Sander)

Melizanes (gevulde aubergines) (recept Sander)

Piperies (puntpaprika) (recept Sander)

Griekse salade

Griekse yoghurt met walnoten en honing

Kourabies (griekse dingen met veel poedersuiker en amandelen)


/!\ Edit conflict - your version:


Pastitio

Souvlaki (recept Sander)

Tzaziki (recept Sander)

Melizanes (gevulde aubergines) (recept Sander)

Piperies (puntpaprika) (recept Sander)

Griekse salade

Griekse yoghurt met walnoten en honing

Kourabies (griekse dingen met veel poedersuiker en amandelen)


/!\ End of edit conflict


Deze site wordt gehost door StringIT.

De teksten en media op deze site zijn zonder enige vorm van garantie beschikbaar onder de Creative Commons-licentie van het type Naamsvermelding-Gelijk delen 3.0.