Grootte: 2627
Commentaar:
|
Grootte: 3462
Commentaar:
|
Verwijderingen worden op deze manier gemarkeerd. | Toevoegingen worden op deze manier gemarkeerd. |
Regel 4: | Regel 4: |
/!\ '''Edit conflict - other version:''' ---- |
|
Regel 8: | Regel 5: |
Regel 24: | Regel 20: |
---- /!\ '''Edit conflict - other version:''' ---- |
|
Regel 34: | Regel 26: |
---- /!\ '''Edit conflict - your version:''' ---- Bloem in een kom, kuiltje in het midden, daarin melk, gist, olie, zout, suiker. Soepel deeg maken. In 7 bolletjes verdelen en elk bolletje uitrollen ter grootte van een bord. In acht puntjes snijden (met pizzawieltje), worstje erop, oprollen vanaf de brede kant. ---- /!\ '''End of edit conflict''' ---- |
|
Regel 57: | Regel 35: |
/!\ '''Edit conflict - other version:''' ---- ---- /!\ '''Edit conflict - your version:''' ---- ---- /!\ '''End of edit conflict''' ---- |
|
Regel 73: | Regel 38: |
* 200/250 gram slagers achterham in dikkere plakken. * 250 gram pitloze witte druiven gehalveerd * 100 gram ongezouten pecannoten of cashewnoten * 200 gram (boeren)kaas in reepjes * Eikenbladsla * Verse peterselie fijngesneden * Verse munt fijngesneden |
Vulling: |
Regel 81: | Regel 40: |
---- /!\ '''Edit conflict - other version:''' |
* 500 gr wilde spinazie of bijna 1 kg geslonken bladspinazie * 1 grote prei redelijk fijngesneden * 250 gr feta, gebrokkeld * dille (veel) * peterselie (ook veel) * 4 eieren * zout, peper Alles door elkaar mengen in grote kom Deeg * 750 gr bloem * zout * scheutje olie vongeveer 250 ml water Soepel deeg maken, in 10-12 stukken verdelen, uitrollen tot flinterdun. * 1 kop olijf (of zonnebloem) olie * 250 gr blueband gesmolten (officieel, mag wel wat minder) Grote ovenschaal invetten met olijfolie Deeg erin, ook zijkanten bedekken, besmeren met boter/olie mengsel 5-6 plakken zo herhalen, vulling erop en nog 5-6 plakken deeg op dezelfde manier. Kruislings insnijden, besmeren met botermengsel en in de oven op 200 gr. Ongeveer 50 minuten. |
Regel 86: | Regel 66: |
Ingredienten: * 2 pak holle spaghetti (Jumbo) * 1 ½ pond rundergehakt (ongekruid) * 3 blik tomaten in blokjes * 3 uien zout, peper, oregano dikke bechamelsaus (melk, bloem, blue band, 2 eieren, zout, peper, nootmuskaat) Pasta koken in grote pan, afgieten Gehakt braden in olijfolie Uien hakken en bij de gehakt doen, bakken Peper, zout, oregano toevoegen Tomaten erbij, laten sudderen Bechamelsaus maken (doe ik op de gok) Ovenschaal invetten, laag pasta-laag gehaktsaus- laag pasta- laag gehaktsaus- laag pasta- laag bechamelsaus. In de oven op 200 gr ongeveer 50 minuten. ---- |
|
Regel 87: | Regel 87: |
Varkensvlees kopen met veel vet (nekstuk bijvoorbeeld). Dit is blokjes aan satestokjes (deze eerste bij de punt weken zodat die niet splijt). Voor het bakken/braden alleen citroen erop om het vlees chill te houden. Bij serveren zout, peper, oregano en citroen erop. ---- |
|
Regel 88: | Regel 93: |
Benodigd: * 2 komkommers * 2 bakjes Griekse yoghurt (bij voorkeur epidauros of acardios ofzo) * dille * knoflook * zout Eerste komkommer uitlepelen en in kleine blokjes snijden. Vervolgens alles bij elkaar gooien. Doseer de dille, knoflook en zout zo totdat het lekker smaakt. Tzaziki beter een dag van tevoren maken, op de tweede dag is ie lekkerder. En let erop dat de knoflook tijdens het maken net heel sterk smaakt, dus hij wordt 2x zo sterk op de dag erna. ---- |
|
Regel 89: | Regel 107: |
---- | |
Regel 90: | Regel 109: |
---- | |
Regel 91: | Regel 111: |
---- | |
Regel 92: | Regel 113: |
---- | |
Regel 94: | Regel 116: |
/!\ '''Edit conflict - your version:''' ---- == Pastitio == == Souvlaki (recept Sander) == == Tzaziki (recept Sander) == == Melizanes (gevulde aubergines) (recept Sander) == == Piperies (puntpaprika) (recept Sander) == == Griekse salade == == Griekse yoghurt met walnoten en honing == == Kourabies (griekse dingen met veel poedersuiker en amandelen) == ---- /!\ '''End of edit conflict''' ---- |
Grieks Laurien
Inhoud
- Griekse worstebroodjes
- Spanakotiropita (spinazie-feta taart)
- Pastitio
- Souvlaki (recept Sander)
- Tzaziki (recept Sander)
- Melizanes (gevulde aubergines) (recept Sander)
- Piperies (puntpaprika) (recept Sander)
- Griekse salade
- Griekse yoghurt met walnoten en honing
- Kourabies (griekse dingen met veel poedersuiker en amandelen)
Griekse worstebroodjes
Ingredienten:
- 1 waterglas lauwe melk
- 1½ Grieks koffiekopje zonnebloemolie
- 1 theelepel zout, 1 theelepel suiker (mengen)
- verse gist (vd Werf)
- zoveel bloem als nodig is (ongeveer 3 glazen)
- 200 gr gesmolten boter, scheut olijfolie
- 60 cocktail worstjes (of andere worstjes), uitgelekt
Bloem in een kom, kuiltje in het midden, daarin melk, gist, olie, zout, suiker. Soepel deeg maken.
In 7 bolletjes verdelen en elk bolletje uitrollen ter grootte van een bord.
In acht puntjes snijden (met pizzawieltje), worstje erop, oprollen vanaf de brede kant.
Net als een croissant.
Op een bakplaat of vuurvaste schaal leggen
Gesmolten boter erover gieten
Op 200 gr bakken (20 minuten?)
Spanakotiropita (spinazie-feta taart)
Ingredienten:
Vulling:
- 500 gr wilde spinazie of bijna 1 kg geslonken bladspinazie
- 1 grote prei redelijk fijngesneden
- 250 gr feta, gebrokkeld
- dille (veel)
- peterselie (ook veel)
- 4 eieren
- zout, peper
Alles door elkaar mengen in grote kom Deeg
- 750 gr bloem
- zout
- scheutje olie
vongeveer 250 ml water
Soepel deeg maken, in 10-12 stukken verdelen, uitrollen tot flinterdun.
- 1 kop olijf (of zonnebloem) olie
- 250 gr blueband gesmolten (officieel, mag wel wat minder)
Grote ovenschaal invetten met olijfolie Deeg erin, ook zijkanten bedekken, besmeren met boter/olie mengsel 5-6 plakken zo herhalen, vulling erop en nog 5-6 plakken deeg op dezelfde manier. Kruislings insnijden, besmeren met botermengsel en in de oven op 200 gr. Ongeveer 50 minuten.
Pastitio
Ingredienten:
- 2 pak holle spaghetti (Jumbo)
- 1 ½ pond rundergehakt (ongekruid)
- 3 blik tomaten in blokjes
- 3 uien
zout, peper, oregano dikke bechamelsaus (melk, bloem, blue band, 2 eieren, zout, peper, nootmuskaat)
Pasta koken in grote pan, afgieten Gehakt braden in olijfolie Uien hakken en bij de gehakt doen, bakken Peper, zout, oregano toevoegen Tomaten erbij, laten sudderen Bechamelsaus maken (doe ik op de gok)
Ovenschaal invetten, laag pasta-laag gehaktsaus- laag pasta- laag gehaktsaus- laag pasta- laag bechamelsaus.
In de oven op 200 gr ongeveer 50 minuten.
Souvlaki (recept Sander)
Varkensvlees kopen met veel vet (nekstuk bijvoorbeeld). Dit is blokjes aan satestokjes (deze eerste bij de punt weken zodat die niet splijt). Voor het bakken/braden alleen citroen erop om het vlees chill te houden. Bij serveren zout, peper, oregano en citroen erop.
Tzaziki (recept Sander)
Benodigd:
- 2 komkommers
- 2 bakjes Griekse yoghurt (bij voorkeur epidauros of acardios ofzo)
- dille
- knoflook
- zout
Eerste komkommer uitlepelen en in kleine blokjes snijden. Vervolgens alles bij elkaar gooien. Doseer de dille, knoflook en zout zo totdat het lekker smaakt. Tzaziki beter een dag van tevoren maken, op de tweede dag is ie lekkerder. En let erop dat de knoflook tijdens het maken net heel sterk smaakt, dus hij wordt 2x zo sterk op de dag erna.
Melizanes (gevulde aubergines) (recept Sander)
Piperies (puntpaprika) (recept Sander)
Griekse salade
Griekse yoghurt met walnoten en honing
Kourabies (griekse dingen met veel poedersuiker en amandelen)