Verschillen voor "Grieks-Laurien"

Verschillen tussen versies 2 en 11 (omvat 9 versies)
Versie 2 sinds 2015-08-14 16:01:29
Grootte: 1189
Commentaar:
Versie 11 sinds 2015-08-14 16:44:26
Grootte: 1500
Commentaar:
Verwijderingen worden op deze manier gemarkeerd. Toevoegingen worden op deze manier gemarkeerd.
Regel 3: Regel 3:
[[http://www.flickr.com/photos/usdagov/6267458600/sizes/o/in/photostream/|{{attachment:herfst1.jpg|Den Vetten Bek}}]] [[{{attachment:vetbek_laurien.jpg|Den Vetten Bek]]
Regel 7: Regel 7:
== Pompoen, kastanje, pijnboompitten soep == == Griekse worstebroodjes ==
Regel 10: Regel 10:
 * 1 kilo schoongemaakte en van pitten ontdaan oranje pompoen in blokjes (of flespompoen)
 * 250 gram gekookte kastanjes in stukjes
 * 1 bakje (100 gram) pijnboompitten, geroosterd
 * 1 liter melk
 * 1 liter bouillon (groente of runder)
 * peper, zout en eventueel verse salie
 * 1 waterglas lauwe melk
 * 1½ Grieks koffiekopje zonnebloemolie
 * 1 theelepel zout, 1 theelepel suiker (mengen)
 * verse gist (vd Werf)
 * zoveel bloem als nodig is (ongeveer 3 glazen)
 * 200 gr gesmolten boter, scheut olijfolie
 * 60 cocktail worstjes (of andere worstjes), uitgelekt
Regel 17: Regel 18:
De pompoen samen met de kastanjes en pijnboompitten fruiten in een scheutje olijfolie Bloem in een kom, kuiltje in het midden, daarin melk, gist, olie, zout, suiker. Soepel deeg maken.
Regel 19: Regel 20:
Ondertussen de melk en bouillon verwarmen en toevoegen aan het pompoenmengsel. In 7 bolletjes verdelen en elk bolletje uitrollen ter grootte van een bord.
Regel 21: Regel 22:
Aan de kook brengen en laten koken tot de pompoen gaar is, ongeveer 20 a 30 minuten. In acht puntjes snijden (met pizzawieltje), worstje erop, oprollen vanaf de brede kant.
Regel 23: Regel 24:
Dan de soep pureren en op smaak brengen met peper, zout en eventueel verse salie. Net als een croissant.
Regel 25: Regel 26:
== Hamsalade met witte druiven en pecannoten == Op een bakplaat of vuurvaste schaal leggen

Gesmolten boter erover gieten

Op 200 gr bakken (20 minuten?)

== Spanakotiropita (spinazie-feta taart) ==
Regel 35: Regel 42:

== Pastitio ==
== Souvlaki (recept Sander) ==
== Tzaziki (recept Sander) ==
== Melizanes (gevulde aubergines) (recept Sander) ==
== Piperies (puntpaprika) (recept Sander) ==
== Griekse salade ==
== Griekse yoghurt met walnoten en honing ==
== Kourabies (griekse dingen met veel poedersuiker en amandelen) ==

Grieks Laurien

Den Vetten Bek

Griekse worstebroodjes

Ingredienten:

  • 1 waterglas lauwe melk
  • 1½ Grieks koffiekopje zonnebloemolie
  • 1 theelepel zout, 1 theelepel suiker (mengen)
  • verse gist (vd Werf)
  • zoveel bloem als nodig is (ongeveer 3 glazen)
  • 200 gr gesmolten boter, scheut olijfolie
  • 60 cocktail worstjes (of andere worstjes), uitgelekt

Bloem in een kom, kuiltje in het midden, daarin melk, gist, olie, zout, suiker. Soepel deeg maken.

In 7 bolletjes verdelen en elk bolletje uitrollen ter grootte van een bord.

In acht puntjes snijden (met pizzawieltje), worstje erop, oprollen vanaf de brede kant.

Net als een croissant.

Op een bakplaat of vuurvaste schaal leggen

Gesmolten boter erover gieten

Op 200 gr bakken (20 minuten?)

Spanakotiropita (spinazie-feta taart)

Ingredienten:

  • 200/250 gram slagers achterham in dikkere plakken.
  • 250 gram pitloze witte druiven gehalveerd
  • 100 gram ongezouten pecannoten of cashewnoten
  • 200 gram (boeren)kaas in reepjes
  • Eikenbladsla
  • Verse peterselie fijngesneden
  • Verse munt fijngesneden

Pastitio

Souvlaki (recept Sander)

Tzaziki (recept Sander)

Melizanes (gevulde aubergines) (recept Sander)

Piperies (puntpaprika) (recept Sander)

Griekse salade

Griekse yoghurt met walnoten en honing

Kourabies (griekse dingen met veel poedersuiker en amandelen)

Deze site wordt gehost door StringIT.

De teksten en media op deze site zijn zonder enige vorm van garantie beschikbaar onder de Creative Commons-licentie van het type Naamsvermelding-Gelijk delen 3.0.