Grootte: 1189
Commentaar:
|
Grootte: 3003
Commentaar:
|
Verwijderingen worden op deze manier gemarkeerd. | Toevoegingen worden op deze manier gemarkeerd. |
Regel 3: | Regel 3: |
[[http://www.flickr.com/photos/usdagov/6267458600/sizes/o/in/photostream/|{{attachment:herfst1.jpg|Den Vetten Bek}}]] | ---- [[{{attachment:vetbek_laurien.jpg|Den Vetten Bek]] |
Regel 5: | Regel 6: |
---- | |
Regel 7: | Regel 9: |
== Pompoen, kastanje, pijnboompitten soep == | == Griekse worstebroodjes == |
Regel 10: | Regel 12: |
* 1 kilo schoongemaakte en van pitten ontdaan oranje pompoen in blokjes (of flespompoen) * 250 gram gekookte kastanjes in stukjes * 1 bakje (100 gram) pijnboompitten, geroosterd * 1 liter melk * 1 liter bouillon (groente of runder) * peper, zout en eventueel verse salie |
* 1 waterglas lauwe melk * 1½ Grieks koffiekopje zonnebloemolie * 1 theelepel zout, 1 theelepel suiker (mengen) * verse gist (vd Werf) * zoveel bloem als nodig is (ongeveer 3 glazen) * 200 gr gesmolten boter, scheut olijfolie * 60 cocktail worstjes (of andere worstjes), uitgelekt |
Regel 17: | Regel 20: |
De pompoen samen met de kastanjes en pijnboompitten fruiten in een scheutje olijfolie | ---- Bloem in een kom, kuiltje in het midden, daarin melk, gist, olie, zout, suiker. Soepel deeg maken. |
Regel 19: | Regel 23: |
Ondertussen de melk en bouillon verwarmen en toevoegen aan het pompoenmengsel. | In 7 bolletjes verdelen en elk bolletje uitrollen ter grootte van een bord. |
Regel 21: | Regel 25: |
Aan de kook brengen en laten koken tot de pompoen gaar is, ongeveer 20 a 30 minuten. | In acht puntjes snijden (met pizzawieltje), worstje erop, oprollen vanaf de brede kant. |
Regel 23: | Regel 27: |
Dan de soep pureren en op smaak brengen met peper, zout en eventueel verse salie. | ---- Bloem in een kom, kuiltje in het midden, daarin melk, gist, olie, zout, suiker. Soepel deeg maken. |
Regel 25: | Regel 30: |
== Hamsalade met witte druiven en pecannoten == | In 7 bolletjes verdelen en elk bolletje uitrollen ter grootte van een bord. In acht puntjes snijden (met pizzawieltje), worstje erop, oprollen vanaf de brede kant. ---- /!\ '''End of edit conflict''' ---- Net als een croissant. Op een bakplaat of vuurvaste schaal leggen Gesmolten boter erover gieten Op 200 gr bakken (20 minuten?) ---- /!\ '''Edit conflict - other version:''' ---- ---- /!\ '''Edit conflict - your version:''' ---- ---- /!\ '''End of edit conflict''' ---- == Spanakotiropita (spinazie-feta taart) == |
Regel 28: | Regel 63: |
* 200/250 gram slagers achterham in dikkere plakken. * 250 gram pitloze witte druiven gehalveerd * 100 gram ongezouten pecannoten of cashewnoten * 200 gram (boeren)kaas in reepjes * Eikenbladsla * Verse peterselie fijngesneden * Verse munt fijngesneden |
Vulling: * 500 gr wilde spinazie of bijna 1 kg geslonken bladspinazie * 1 grote prei redelijk fijngesneden * 250 gr feta, gebrokkeld * dille (veel) * peterselie (ook veel) * 4 eieren * zout, peper Alles door elkaar mengen in grote kom Deeg * 750 gr bloem * zout * scheutje olie vongeveer 250 ml water Soepel deeg maken, in 10-12 stukken verdelen, uitrollen tot flinterdun. * 1 kop olijf (of zonnebloem) olie * 250 gr blueband gesmolten (officieel, mag wel wat minder) Grote ovenschaal invetten met olijfolie Deeg erin, ook zijkanten bedekken, besmeren met boter/olie mengsel 5-6 plakken zo herhalen, vulling erop en nog 5-6 plakken deeg op dezelfde manier. Kruislings insnijden, besmeren met botermengsel en in de oven op 200 gr. Ongeveer 50 minuten. ---- /!\ '''Edit conflict - other version:''' ---- == Pastitio == == Souvlaki (recept Sander) == == Tzaziki (recept Sander) == == Melizanes (gevulde aubergines) (recept Sander) == == Piperies (puntpaprika) (recept Sander) == == Griekse salade == == Griekse yoghurt met walnoten en honing == == Kourabies (griekse dingen met veel poedersuiker en amandelen) == ---- /!\ '''Edit conflict - your version:''' ---- == Pastitio == == Souvlaki (recept Sander) == == Tzaziki (recept Sander) == == Melizanes (gevulde aubergines) (recept Sander) == == Piperies (puntpaprika) (recept Sander) == == Griekse salade == == Griekse yoghurt met walnoten en honing == == Kourabies (griekse dingen met veel poedersuiker en amandelen) == ---- /!\ '''End of edit conflict''' ---- |
Grieks Laurien
Inhoud
- Griekse worstebroodjes
- Spanakotiropita (spinazie-feta taart)
- Pastitio
- Souvlaki (recept Sander)
- Tzaziki (recept Sander)
- Melizanes (gevulde aubergines) (recept Sander)
- Piperies (puntpaprika) (recept Sander)
- Griekse salade
- Griekse yoghurt met walnoten en honing
- Kourabies (griekse dingen met veel poedersuiker en amandelen)
- Pastitio
- Souvlaki (recept Sander)
- Tzaziki (recept Sander)
- Melizanes (gevulde aubergines) (recept Sander)
- Piperies (puntpaprika) (recept Sander)
- Griekse salade
- Griekse yoghurt met walnoten en honing
- Kourabies (griekse dingen met veel poedersuiker en amandelen)
Griekse worstebroodjes
Ingredienten:
- 1 waterglas lauwe melk
- 1½ Grieks koffiekopje zonnebloemolie
- 1 theelepel zout, 1 theelepel suiker (mengen)
- verse gist (vd Werf)
- zoveel bloem als nodig is (ongeveer 3 glazen)
- 200 gr gesmolten boter, scheut olijfolie
- 60 cocktail worstjes (of andere worstjes), uitgelekt
Bloem in een kom, kuiltje in het midden, daarin melk, gist, olie, zout, suiker. Soepel deeg maken.
In 7 bolletjes verdelen en elk bolletje uitrollen ter grootte van een bord.
In acht puntjes snijden (met pizzawieltje), worstje erop, oprollen vanaf de brede kant.
Bloem in een kom, kuiltje in het midden, daarin melk, gist, olie, zout, suiker. Soepel deeg maken.
In 7 bolletjes verdelen en elk bolletje uitrollen ter grootte van een bord.
In acht puntjes snijden (met pizzawieltje), worstje erop, oprollen vanaf de brede kant.
End of edit conflict
Net als een croissant.
Op een bakplaat of vuurvaste schaal leggen
Gesmolten boter erover gieten
Op 200 gr bakken (20 minuten?)
Edit conflict - other version:
Edit conflict - your version:
End of edit conflict
Spanakotiropita (spinazie-feta taart)
Ingredienten:
Vulling:
- 500 gr wilde spinazie of bijna 1 kg geslonken bladspinazie
- 1 grote prei redelijk fijngesneden
- 250 gr feta, gebrokkeld
- dille (veel)
- peterselie (ook veel)
- 4 eieren
- zout, peper
Alles door elkaar mengen in grote kom Deeg
- 750 gr bloem
- zout
- scheutje olie
vongeveer 250 ml water
Soepel deeg maken, in 10-12 stukken verdelen, uitrollen tot flinterdun.
- 1 kop olijf (of zonnebloem) olie
- 250 gr blueband gesmolten (officieel, mag wel wat minder)
Grote ovenschaal invetten met olijfolie Deeg erin, ook zijkanten bedekken, besmeren met boter/olie mengsel 5-6 plakken zo herhalen, vulling erop en nog 5-6 plakken deeg op dezelfde manier. Kruislings insnijden, besmeren met botermengsel en in de oven op 200 gr. Ongeveer 50 minuten.
Edit conflict - other version:
Pastitio
Souvlaki (recept Sander)
Tzaziki (recept Sander)
Melizanes (gevulde aubergines) (recept Sander)
Piperies (puntpaprika) (recept Sander)
Griekse salade
Griekse yoghurt met walnoten en honing
Kourabies (griekse dingen met veel poedersuiker en amandelen)
Edit conflict - your version:
Pastitio
Souvlaki (recept Sander)
Tzaziki (recept Sander)
Melizanes (gevulde aubergines) (recept Sander)
Piperies (puntpaprika) (recept Sander)
Griekse salade
Griekse yoghurt met walnoten en honing
Kourabies (griekse dingen met veel poedersuiker en amandelen)
End of edit conflict