Grootte: 1191
Commentaar:
|
Grootte: 1655
Commentaar:
|
Verwijderingen worden op deze manier gemarkeerd. | Toevoegingen worden op deze manier gemarkeerd. |
Regel 7: | Regel 7: |
== Pompoen, kastanje, pijnboompitten soep == | == Griekse worstebroodjes == |
Regel 10: | Regel 10: |
* 1 kilo schoongemaakte en van pitten ontdaan oranje pompoen in blokjes (of flespompoen) * 250 gram gekookte kastanjes in stukjes * 1 bakje (100 gram) pijnboompitten, geroosterd * 1 liter melk * 1 liter bouillon (groente of runder) * peper, zout en eventueel verse salie |
* 1 waterglas lauwe melk * 1½ Grieks koffiekopje zonnebloemolie * 1 theelepel zout, 1 theelepel suiker (mengen) * verse gist (vd Werf) * zoveel bloem als nodig is (ongeveer 3 glazen) * 200 gr gesmolten boter, scheut olijfolie * 60 cocktail worstjes (of andere worstjes), uitgelekt |
Regel 17: | Regel 18: |
De pompoen samen met de kastanjes en pijnboompitten fruiten in een scheutje olijfolie Ondertussen de melk en bouillon verwarmen en toevoegen aan het pompoenmengsel. Aan de kook brengen en laten koken tot de pompoen gaar is, ongeveer 20 a 30 minuten. |
Bloem in een kom, kuiltje in het midden, daarin melk, gist, olie, zout, suiker. Soepel deeg maken. In 7 bolletjes verdelen en elk bolletje uitrollen ter grootte van een bord. In acht puntjes snijden (met pizzawieltje), worstje erop, oprollen vanaf de brede kant. Net als een croissant. Op een bakplaat of vuurvaste schaal leggen Gesmolten boter erover gieten Op 200 gr bakken (20 minuten?) |
Regel 25: | Regel 25: |
== Hamsalade met witte druiven en pecannoten == | == Spanakotiropita (spinazie-feta taart) == |
Regel 35: | Regel 35: |
== Pastitio == == Souvlaki (recept Sander) == == Tzaziki (recept Sander) == == Melizanes (gevulde aubergines) (recept Sander) == == Piperies (puntpaprika) (recept Sander) == == Griekse salade == == Griekse yoghurt met walnoten en honing == == Kourabies (griekse dingen met veel poedersuiker en amandelen) == |
Grieks Laurien
Inhoud
- Griekse worstebroodjes
- Spanakotiropita (spinazie-feta taart)
- Pastitio
- Souvlaki (recept Sander)
- Tzaziki (recept Sander)
- Melizanes (gevulde aubergines) (recept Sander)
- Piperies (puntpaprika) (recept Sander)
- Griekse salade
- Griekse yoghurt met walnoten en honing
- Kourabies (griekse dingen met veel poedersuiker en amandelen)
Griekse worstebroodjes
Ingredienten:
- 1 waterglas lauwe melk
- 1½ Grieks koffiekopje zonnebloemolie
- 1 theelepel zout, 1 theelepel suiker (mengen)
- verse gist (vd Werf)
- zoveel bloem als nodig is (ongeveer 3 glazen)
- 200 gr gesmolten boter, scheut olijfolie
- 60 cocktail worstjes (of andere worstjes), uitgelekt
Bloem in een kom, kuiltje in het midden, daarin melk, gist, olie, zout, suiker. Soepel deeg maken. In 7 bolletjes verdelen en elk bolletje uitrollen ter grootte van een bord. In acht puntjes snijden (met pizzawieltje), worstje erop, oprollen vanaf de brede kant. Net als een croissant. Op een bakplaat of vuurvaste schaal leggen Gesmolten boter erover gieten Op 200 gr bakken (20 minuten?)
Dan de soep pureren en op smaak brengen met peper, zout en eventueel verse salie.
Spanakotiropita (spinazie-feta taart)
Ingredienten:
- 200/250 gram slagers achterham in dikkere plakken.
- 250 gram pitloze witte druiven gehalveerd
- 100 gram ongezouten pecannoten of cashewnoten
- 200 gram (boeren)kaas in reepjes
- Eikenbladsla
- Verse peterselie fijngesneden
- Verse munt fijngesneden
Pastitio
Souvlaki (recept Sander)
Tzaziki (recept Sander)
Melizanes (gevulde aubergines) (recept Sander)
Piperies (puntpaprika) (recept Sander)
Griekse salade
Griekse yoghurt met walnoten en honing