Grootte: 1655
Commentaar:
|
Grootte: 2627
Commentaar:
|
Verwijderingen worden op deze manier gemarkeerd. | Toevoegingen worden op deze manier gemarkeerd. |
Regel 3: | Regel 3: |
[[http://www.flickr.com/photos/sodexousa/6035726973/sizes/o/in/photostream/|{{attachment:grieks1.jpg|Den Vetten Bek}}]] | ---- /!\ '''Edit conflict - other version:''' |
Regel 5: | Regel 6: |
---- [[{{attachment:vetbek_laurien.jpg|Den Vetten Bek]] ---- |
|
Regel 18: | Regel 24: |
Bloem in een kom, kuiltje in het midden, daarin melk, gist, olie, zout, suiker. Soepel deeg maken. In 7 bolletjes verdelen en elk bolletje uitrollen ter grootte van een bord. In acht puntjes snijden (met pizzawieltje), worstje erop, oprollen vanaf de brede kant. Net als een croissant. | ---- /!\ '''Edit conflict - other version:''' ---- Bloem in een kom, kuiltje in het midden, daarin melk, gist, olie, zout, suiker. Soepel deeg maken. In 7 bolletjes verdelen en elk bolletje uitrollen ter grootte van een bord. In acht puntjes snijden (met pizzawieltje), worstje erop, oprollen vanaf de brede kant. ---- /!\ '''Edit conflict - your version:''' ---- Bloem in een kom, kuiltje in het midden, daarin melk, gist, olie, zout, suiker. Soepel deeg maken. In 7 bolletjes verdelen en elk bolletje uitrollen ter grootte van een bord. In acht puntjes snijden (met pizzawieltje), worstje erop, oprollen vanaf de brede kant. ---- /!\ '''End of edit conflict''' ---- Net als een croissant. |
Regel 20: | Regel 51: |
Regel 21: | Regel 53: |
Regel 23: | Regel 56: |
Dan de soep pureren en op smaak brengen met peper, zout en eventueel verse salie. | ---- /!\ '''Edit conflict - other version:''' |
Regel 25: | Regel 59: |
---- ---- /!\ '''Edit conflict - your version:''' ---- ---- /!\ '''End of edit conflict''' ---- |
|
Regel 36: | Regel 81: |
---- /!\ '''Edit conflict - other version:''' |
|
Regel 37: | Regel 84: |
---- | |
Regel 38: | Regel 86: |
== Souvlaki (recept Sander) == == Tzaziki (recept Sander) == == Melizanes (gevulde aubergines) (recept Sander) == == Piperies (puntpaprika) (recept Sander) == == Griekse salade == == Griekse yoghurt met walnoten en honing == == Kourabies (griekse dingen met veel poedersuiker en amandelen) == ---- /!\ '''Edit conflict - your version:''' |
|
Regel 39: | Regel 96: |
---- == Pastitio == |
|
Regel 40: | Regel 99: |
== Tzaziki (recept Sander) == == Melizanes (gevulde aubergines) (recept Sander) == == Piperies (puntpaprika) (recept Sander) == == Griekse salade == == Griekse yoghurt met walnoten en honing == == Kourabies (griekse dingen met veel poedersuiker en amandelen) == ---- /!\ '''End of edit conflict''' |
|
Regel 41: | Regel 108: |
== Tzaziki (recept Sander) == == Melizanes (gevulde aubergines) (recept Sander) == == Piperies (puntpaprika) (recept Sander) == == Griekse salade == == Griekse yoghurt met walnoten en honing == == Kourabies (griekse dingen met veel poedersuiker en amandelen) == |
---- |
Grieks Laurien
Edit conflict - other version:
Inhoud
- Griekse worstebroodjes
- Spanakotiropita (spinazie-feta taart)
- Pastitio
- Souvlaki (recept Sander)
- Tzaziki (recept Sander)
- Melizanes (gevulde aubergines) (recept Sander)
- Piperies (puntpaprika) (recept Sander)
- Griekse salade
- Griekse yoghurt met walnoten en honing
- Kourabies (griekse dingen met veel poedersuiker en amandelen)
- Pastitio
- Souvlaki (recept Sander)
- Tzaziki (recept Sander)
- Melizanes (gevulde aubergines) (recept Sander)
- Piperies (puntpaprika) (recept Sander)
- Griekse salade
- Griekse yoghurt met walnoten en honing
- Kourabies (griekse dingen met veel poedersuiker en amandelen)
Griekse worstebroodjes
Ingredienten:
- 1 waterglas lauwe melk
- 1½ Grieks koffiekopje zonnebloemolie
- 1 theelepel zout, 1 theelepel suiker (mengen)
- verse gist (vd Werf)
- zoveel bloem als nodig is (ongeveer 3 glazen)
- 200 gr gesmolten boter, scheut olijfolie
- 60 cocktail worstjes (of andere worstjes), uitgelekt
Edit conflict - other version:
Bloem in een kom, kuiltje in het midden, daarin melk, gist, olie, zout, suiker. Soepel deeg maken.
In 7 bolletjes verdelen en elk bolletje uitrollen ter grootte van een bord.
In acht puntjes snijden (met pizzawieltje), worstje erop, oprollen vanaf de brede kant.
Edit conflict - your version:
Bloem in een kom, kuiltje in het midden, daarin melk, gist, olie, zout, suiker. Soepel deeg maken.
In 7 bolletjes verdelen en elk bolletje uitrollen ter grootte van een bord.
In acht puntjes snijden (met pizzawieltje), worstje erop, oprollen vanaf de brede kant.
End of edit conflict
Net als een croissant.
Op een bakplaat of vuurvaste schaal leggen
Gesmolten boter erover gieten
Op 200 gr bakken (20 minuten?)
Edit conflict - other version:
Edit conflict - your version:
End of edit conflict
Spanakotiropita (spinazie-feta taart)
Ingredienten:
- 200/250 gram slagers achterham in dikkere plakken.
- 250 gram pitloze witte druiven gehalveerd
- 100 gram ongezouten pecannoten of cashewnoten
- 200 gram (boeren)kaas in reepjes
- Eikenbladsla
- Verse peterselie fijngesneden
- Verse munt fijngesneden
Edit conflict - other version:
Pastitio
Souvlaki (recept Sander)
Tzaziki (recept Sander)
Melizanes (gevulde aubergines) (recept Sander)
Piperies (puntpaprika) (recept Sander)
Griekse salade
Griekse yoghurt met walnoten en honing
Kourabies (griekse dingen met veel poedersuiker en amandelen)
Edit conflict - your version:
Pastitio
Souvlaki (recept Sander)
Tzaziki (recept Sander)
Melizanes (gevulde aubergines) (recept Sander)
Piperies (puntpaprika) (recept Sander)
Griekse salade
Griekse yoghurt met walnoten en honing
Kourabies (griekse dingen met veel poedersuiker en amandelen)
End of edit conflict