Verschillen voor "Grieks-Laurien"

Verschillen tussen versies 7 en 11 (omvat 4 versies)
Versie 7 sinds 2015-08-14 16:07:20
Grootte: 1661
Commentaar:
Versie 11 sinds 2015-08-14 16:44:26
Grootte: 1500
Commentaar:
Verwijderingen worden op deze manier gemarkeerd. Toevoegingen worden op deze manier gemarkeerd.
Regel 3: Regel 3:
[[http://www.flickr.com/photos/sodexousa/6035726973/sizes/o/in/photostream/|{{attachment:grieks1.jpg|Den Vetten Bek}}]] [[{{attachment:vetbek_laurien.jpg|Den Vetten Bek]]
Regel 18: Regel 18:
Bloem in een kom, kuiltje in het midden, daarin melk, gist, olie, zout, suiker. Soepel deeg maken. 
In 7 bolletjes verdelen en elk bolletje uitrollen ter grootte van een bord. 
In acht puntjes snijden (met pizzawieltje), worstje erop, oprollen vanaf de brede kant. 
Bloem in een kom, kuiltje in het midden, daarin melk, gist, olie, zout, suiker. Soepel deeg maken.

In 7 bolletjes verdelen en elk bolletje uitrollen ter grootte van een bord.

In acht puntjes snijden (met pizzawieltje), worstje erop, oprollen vanaf de brede kant.
Regel 22: Regel 25:
Regel 23: Regel 27:
Regel 24: Regel 29:
Regel 25: Regel 31:

Dan de soep pureren en op smaak brengen met peper, zout en eventueel verse salie.
Regel 39: Regel 43:
Regel 41: Regel 44:
Regel 43: Regel 45:
Regel 45: Regel 46:
Regel 47: Regel 47:
Regel 49: Regel 48:
Regel 51: Regel 49:
Regel 53: Regel 50:

Grieks Laurien

Den Vetten Bek

Griekse worstebroodjes

Ingredienten:

  • 1 waterglas lauwe melk
  • 1½ Grieks koffiekopje zonnebloemolie
  • 1 theelepel zout, 1 theelepel suiker (mengen)
  • verse gist (vd Werf)
  • zoveel bloem als nodig is (ongeveer 3 glazen)
  • 200 gr gesmolten boter, scheut olijfolie
  • 60 cocktail worstjes (of andere worstjes), uitgelekt

Bloem in een kom, kuiltje in het midden, daarin melk, gist, olie, zout, suiker. Soepel deeg maken.

In 7 bolletjes verdelen en elk bolletje uitrollen ter grootte van een bord.

In acht puntjes snijden (met pizzawieltje), worstje erop, oprollen vanaf de brede kant.

Net als een croissant.

Op een bakplaat of vuurvaste schaal leggen

Gesmolten boter erover gieten

Op 200 gr bakken (20 minuten?)

Spanakotiropita (spinazie-feta taart)

Ingredienten:

  • 200/250 gram slagers achterham in dikkere plakken.
  • 250 gram pitloze witte druiven gehalveerd
  • 100 gram ongezouten pecannoten of cashewnoten
  • 200 gram (boeren)kaas in reepjes
  • Eikenbladsla
  • Verse peterselie fijngesneden
  • Verse munt fijngesneden

Pastitio

Souvlaki (recept Sander)

Tzaziki (recept Sander)

Melizanes (gevulde aubergines) (recept Sander)

Piperies (puntpaprika) (recept Sander)

Griekse salade

Griekse yoghurt met walnoten en honing

Kourabies (griekse dingen met veel poedersuiker en amandelen)

Deze site wordt gehost door StringIT.

De teksten en media op deze site zijn zonder enige vorm van garantie beschikbaar onder de Creative Commons-licentie van het type Naamsvermelding-Gelijk delen 3.0.