Grieks Laurien
Inhoud
- Griekse worstebroodjes
- Spanakotiropita (spinazie-feta taart)
- Pastitio
- Souvlaki (recept Sander)
- Tzaziki (recept Sander)
- Melizanes (gevulde aubergines) (recept Sander)
- Piperies (puntpaprika) (recept Sander)
- Griekse salade
- Griekse yoghurt met walnoten en honing
- Kourabies (griekse dingen met veel poedersuiker en amandelen)
Griekse worstebroodjes
Ingredienten:
- 1 waterglas lauwe melk
- 1½ Grieks koffiekopje zonnebloemolie
- 1 theelepel zout, 1 theelepel suiker (mengen)
- verse gist (vd Werf)
- zoveel bloem als nodig is (ongeveer 3 glazen)
- 200 gr gesmolten boter, scheut olijfolie
- 60 cocktail worstjes (of andere worstjes), uitgelekt
Bloem in een kom, kuiltje in het midden, daarin melk, gist, olie, zout, suiker. Soepel deeg maken. In 7 bolletjes verdelen en elk bolletje uitrollen ter grootte van een bord. In acht puntjes snijden (met pizzawieltje), worstje erop, oprollen vanaf de brede kant. Net als een croissant. Op een bakplaat of vuurvaste schaal leggen Gesmolten boter erover gieten Op 200 gr bakken (20 minuten?)
Dan de soep pureren en op smaak brengen met peper, zout en eventueel verse salie.
Spanakotiropita (spinazie-feta taart)
Ingredienten:
- 200/250 gram slagers achterham in dikkere plakken.
- 250 gram pitloze witte druiven gehalveerd
- 100 gram ongezouten pecannoten of cashewnoten
- 200 gram (boeren)kaas in reepjes
- Eikenbladsla
- Verse peterselie fijngesneden
- Verse munt fijngesneden
Pastitio
Souvlaki (recept Sander)
Tzaziki (recept Sander)
Melizanes (gevulde aubergines) (recept Sander)
Piperies (puntpaprika) (recept Sander)
Griekse salade
Griekse yoghurt met walnoten en honing