Grootte: 4823
Commentaar:
|
← Versie 4 sinds 2012-04-04 13:24:29 ⇥
Grootte: 5160
Commentaar:
|
Verwijderingen worden op deze manier gemarkeerd. | Toevoegingen worden op deze manier gemarkeerd. |
Regel 1: | Regel 1: |
[[http://www.flickr.com/photos/sodexousa/6035726973/sizes/o/in/photostream/|{{attachment:grieks1.jpg|Den Vetten Bek}}]] |
|
Regel 16: | Regel 18: |
* verse peper en zeezout | * verse peper en zeezout <<BR>> |
Regel 18: | Regel 20: |
Verwarm de oven voor op 175 graden Snijd de plakjes bladerdeeg in vieren Vet de vormpjes in en duw een stukje deeg in een vormpje | Verwarm de oven voor op 175 graden Snijd de plakjes bladerdeeg in vieren Vet de vormpjes in en duw een stukje deeg in een vormpje |
Regel 20: | Regel 22: |
Klop het ei los met de room en maak op smaak met zout Snijd de artisjokken en de gedroogde tomaatjes klein en leg ze in de vormpjes | Klop het ei los met de room en maak op smaak met zout Snijd de artisjokken en de gedroogde tomaatjes klein en leg ze in de vormpjes |
Regel 22: | Regel 24: |
Verdeel de oijnboompitten over de vormpjes en giet het ei erop Kruid met peper en zout Zet de taartjes 15 min in de warme oven. |
Verdeel de oijnboompitten over de vormpjes en giet het ei erop Kruid met peper en zout Zet de taartjes 15 min in de warme oven. |
Regel 34: | Regel 34: |
'''Voor de vinaigrette:''' | '''Voor de vinaigrette:''' |
Regel 42: | Regel 43: |
Snijd de kool in vieren. Verwijder de buitenste bladeren en snijd de dikke harde stengelaanzet eruit. Leg elk stuk op zijn kant en snijd er lange dunne repen af tot u bij het harde binneste komt. Gooi dat weg. Snijd de kool zo dun mogelijk want dat is het geheim van de perfecte koolsla. Leg de repen kool in een kom en schep ze om met de zwarte olijven. Klop de olijfolie en het citroensap door elkaar. Klop er de knoflook en de peterselie door en breng de vinaigrette op smaak met zout. Schenk haar over de koolsla en hussel die om tot de vinaigrette goed over de sla is verdeeld. |
Snijd de kool in vieren. Verwijder de buitenste bladeren en snijd de dikke harde stengelaanzet eruit. Leg elk stuk op zijn kant en snijd er lange dunne repen af tot u bij het harde binneste komt. Gooi dat weg. Snijd de kool zo dun mogelijk want dat is het geheim van de perfecte koolsla. Leg de repen kool in een kom en schep ze om met de zwarte olijven. Klop de olijfolie en het citroensap door elkaar. Klop er de knoflook en de peterselie door en breng de vinaigrette op smaak met zout. Schenk haar over de koolsla en hussel die om tot de vinaigrette goed over de sla is verdeeld. |
Regel 63: | Regel 60: |
Verwarm de oven voor op 220 graden. | Verwarm de oven voor op 220 graden. |
Regel 67: | Regel 64: |
Neem de bovenste 5 cm van de takjes met rozemarijnblaadjes in je hand en haal met duim en wijsvinger langs het takje zodat de naaldjes eraf vallen. Doe deze in een vijzel en stamp ze samen met de knoflook fijn. Roer er vervolgens 5 a 6 eetlepels olijfolie door. | Neem de bovenste 5 cm van de takjes met rozemarijnblaadjes in je hand en haal met duim en wijsvinger langs het takje zodat de naaldjes eraf vallen. Doe deze in een vijzel en stamp ze samen met de knoflook fijn. Roer er vervolgens 5 a 6 eetlepels olijfolie door. |
Regel 71: | Regel 68: |
'''Maak nu de spiesjes.''' | '''Maak nu de spiesjes.''' |
Regel 73: | Regel 70: |
Snijd de rozemarijntakjes schuin af zodat ze een puntje krijgen. Rijg eerst een stukje zeeduivel op en dan een stukje brood. Herhaal dit drie keer en strooi er dan een beetje zout en peper op. | Snijd de rozemarijntakjes schuin af zodat ze een puntje krijgen. Rijg eerst een stukje zeeduivel op en dan een stukje brood. Herhaal dit drie keer en strooi er dan een beetje zout en peper op. |
Regel 77: | Regel 76: |
Leg de spiesjes op de bakpl;aat, sprenkel er de rest van de olijfolie en rozemarijn op en bak ze in 15 a 20 minuten in voorverwarmde oven tot het brood krokant en goudbruin is. | Leg de spiesjes op de bakpl;aat, sprenkel er de rest van de olijfolie en rozemarijn op en bak ze in 15 a 20 minuten in voorverwarmde oven tot het brood krokant en goudbruin is. |
Regel 80: | Regel 79: |
Regel 95: | Regel 92: |
Laat de komkommer goed uitlekken in een vergiet. Meng de overige ingredieten goed door de komkommer. Zet het 1 uur afgedekt in de koelkast weg voordat u de salade serveert. |
Laat de komkommer goed uitlekken in een vergiet. Meng de overige ingredieten goed door de komkommer. Zet het 1 uur afgedekt in de koelkast weg voordat u de salade serveert. |
Regel 118: | Regel 113: |
Kook de rijst in water met zout gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Spoel de rijst in een vergiet onder koud stromend water af en laat ze uitlekken. | Kook de rijst in water met zout gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Spoel de rijst in een vergiet onder koud stromend water af en laat ze uitlekken. |
Regel 120: | Regel 115: |
Kook intussen de broccoliroosjes 2 minuten in ruim kokend water met zout. Giet de broccoli af in een zeef en laat hem onder koud stromend water afkoelen. | Kook intussen de broccoliroosjes 2 minuten in ruim kokend water met zout. Giet de broccoli af in een zeef en laat hem onder koud stromend water afkoelen. |
Regel 122: | Regel 117: |
Borstel de champignons met een kwastje scjoon en snijd ze in vieren. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de ch,ampignons ca. 5 minuten tot alle vocht verdampt is. Laat de champignons afkoelen. Snijd de ham en de kaas in reepjes. | Borstel de champignons met een kwastje scjoon en snijd ze in vieren. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de ch,ampignons ca. 5 minuten tot alle vocht verdampt is. Laat de champignons afkoelen. Snijd de ham en de kaas in reepjes. |
Regel 124: | Regel 119: |
Klop de slagroom samen met de azijn, de mosterd, de suiker, de tijm, zout en peper dik vloeibaar . Meng alle ingredienten en de saus in een grote schaal door elkaar. | Klop de slagroom samen met de azijn, de mosterd, de suiker, de tijm, zout en peper dik vloeibaar . Meng alle ingredienten en de saus in een grote schaal door elkaar. |
Inhoud
Quiches geitenkaas en spinazie
mini quiches
Ingredienten:
- 3 plakjes roomboter bladerdeeg
- 1 muffinvorm met 12 vakjes
- boter of olie om in te vetten
- 1 ei
- een scheutje room
- 3 artisjikken (uit pot op olie)
- 3 gedroogde tomaatjes(uit pot op olie)
- 20 grampijnboompitten, geroosterd
verse peper en zeezout
Verwarm de oven voor op 175 graden Snijd de plakjes bladerdeeg in vieren Vet de vormpjes in en duw een stukje deeg in een vormpje
Klop het ei los met de room en maak op smaak met zout Snijd de artisjokken en de gedroogde tomaatjes klein en leg ze in de vormpjes
Verdeel de oijnboompitten over de vormpjes en giet het ei erop Kruid met peper en zout Zet de taartjes 15 min in de warme oven.
Koolsla met citroenviaigrette en zwarte olijven
Lahano salata
Ingredienten:
- 1 witte kool
- 12 zwarte olijven
Voor de vinaigrette:
- 5 a 6 el olijfolie (extra vierge)
- 2 el citroensasp
- 1 teen knoflook, geperst
- 2 el fijngehakte gladde peterselie
- zout Snijd de kool in vieren. Verwijder de buitenste bladeren en snijd de dikke harde stengelaanzet eruit. Leg elk stuk op zijn kant en snijd er lange dunne repen af tot u bij het harde binneste komt. Gooi dat weg. Snijd de kool zo dun mogelijk want dat is het geheim van de perfecte koolsla. Leg de repen kool in een kom en schep ze om met de zwarte olijven. Klop de olijfolie en het citroensap door elkaar. Klop er de knoflook en de peterselie door en breng de vinaigrette op smaak met zout. Schenk haar over de koolsla en hussel die om tot de vinaigrette goed over de sla is verdeeld.
Rozemarijn gespietste zeeduivel
en met pancetta en brood
Ingredienten:
- 450 gram schoongemaakte zeeduivelstaart
- of een andere vlezige witte vissoort
- 1,5 ciabattabrood, zonder korstjes
- 4 takkenrozemarijn van elk 25 cm
- 1 teen knoflook, gepeld
- olijfolie extra vierge
- zeezout en zwarte peper uit de molen
- 12 plakjes pancetta of mager rookspek
- 1 a 2 eetlepels goede balsamicoazijn
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Snijd de zeeduivel in blokjes van 2,5 cm en doe die in een kom, samen met de stukjes chiabatta van dezelfde grootte.
Neem de bovenste 5 cm van de takjes met rozemarijnblaadjes in je hand en haal met duim en wijsvinger langs het takje zodat de naaldjes eraf vallen. Doe deze in een vijzel en stamp ze samen met de knoflook fijn. Roer er vervolgens 5 a 6 eetlepels olijfolie door.
Schenk dit over de stukjes zeeduivel en brood en hussel.
Maak nu de spiesjes.
Snijd de rozemarijntakjes schuin af zodat ze een puntje krijgen. Rijg eerst een stukje zeeduivel op en dan een stukje brood. Herhaal dit drie keer en strooi er dan een beetje zout en peper op.
Wikkel nu 3 plakjes pancetta losjes om elk spiesje heen, weef het een beetje tussen en om de stukjes vis en brood.
Leg de spiesjes op de bakpl;aat, sprenkel er de rest van de olijfolie en rozemarijn op en bak ze in 15 a 20 minuten in voorverwarmde oven tot het brood krokant en goudbruin is.
Sprenkel een beetje balsamicoazijn over elk stukje zeeduivel enten slotte wate extrz olijfolie en het sap van de bakplaat.
Tzatziki
komkommersalade
Ingredienten:
- 1 komkommer, geschild en geraspt
- 2 dl yoghurt
- 1 el olijfolie
- 1 teen knoflook uit de knijper
- zout
- 1 theelepel fijngehakte dille
Laat de komkommer goed uitlekken in een vergiet. Meng de overige ingredieten goed door de komkommer. Zet het 1 uur afgedekt in de koelkast weg voordat u de salade serveert.
Rijstsalade met edammer en champignons
voor 4 personen
Ingredienten:
- 300 gram rijst
- zout
- 300 gram broccoliroosjes
- 250 gram champignons
- 25 gram boter
- versgemalen peper
- 2 plakken (achter)ham a 75 gram
- 200 gram edammer kaas
- 1/8 liter slagroom
- 4 eetlepels witte wijnazijn
- 0.5 eetlepel mosterd
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel tijm
Kook de rijst in water met zout gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Spoel de rijst in een vergiet onder koud stromend water af en laat ze uitlekken.
Kook intussen de broccoliroosjes 2 minuten in ruim kokend water met zout. Giet de broccoli af in een zeef en laat hem onder koud stromend water afkoelen.
Borstel de champignons met een kwastje scjoon en snijd ze in vieren. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de ch,ampignons ca. 5 minuten tot alle vocht verdampt is. Laat de champignons afkoelen. Snijd de ham en de kaas in reepjes.
Klop de slagroom samen met de azijn, de mosterd, de suiker, de tijm, zout en peper dik vloeibaar . Meng alle ingredienten en de saus in een grote schaal door elkaar.