Verschillen voor "Hapjes"

Verschillen tussen versies 1 en 2
Versie 1 sinds 2012-04-03 19:13:17
Grootte: 2146
Commentaar:
Versie 2 sinds 2012-04-03 19:15:46
Grootte: 2249
Commentaar:
Verwijderingen worden op deze manier gemarkeerd. Toevoegingen worden op deze manier gemarkeerd.
Regel 1: Regel 1:
Hapjes: == Hapjes: ==
=== Rolletjes van rauwe ham en geitenkaas Ingredienten: ===
 * 150 gram zachte geitenkaas, mild van smaak
 * 12 plakken rauwe ham (of parma ham)
 * 5 eetlepels fijngesneden rucola
 * 1 eetlepel pijnboompitten licht geroosterd
 * 1/2 citroen
 * versgemalen zwarte peper en zout
 * Olijfolie
Regel 3: Regel 11:
Rolletjes van rauwe ham en geitenkaas
Ingredienten:
150 gram zachte geitenkaas, mild va smaak
12 plakken rauwe ham (of parma ham)
5 eetlepels fijngesneden rucola
1 eetlepel pijnboompitten licht geroosterd
1/2 citroen
versgemalen zwarte peper en zout
Olijfolie
Regel 13: Regel 12:
Regel 14: Regel 14:
Regel 15: Regel 16:
Sprenkel er nog wat olijfolie over en tot slot wat citroensap.
Serveer meteen zodat de am niet teveel verkleurt.
Regel 18: Regel 17:
Gevulde eieren a la Dennis
Ingredienten:
20 eieren
1 1/2 tot 2 theelepels dijon- mosterd
1/2 theelepel paprikapoeder
versgemalen peper en zout
Mespunt chilipoeder
2 eetlepels tomatenketchup
3 eetlepels frietsaus
5 druppels tabasco
1 sjalotje heel fijn gehakt
1 augurk zeer fijn gehakt
gedroogde peterselie of bieslook voor de garnering (mag ook vers zijn)
Sprenkel er nog wat olijfolie over en tot slot wat citroensap. Serveer meteen zodat de am niet teveel verkleurt.

===
Gevulde eieren a la Dennis Ingredienten: ===
 *
20 eieren
 * 1 1/2 tot 2 theelepels dijon- mosterd
 * 1/2 theelepel paprikapoeder
 * versgemalen peper en zout
 * Mespunt chilipoeder
 * 2 eetlepels tomatenketchup
 * 3 eetlepels frietsaus
 * 5 druppels tabasco
 * 1 sjalotje heel fijn gehakt
 * 1 augurk zeer fijn gehakt
 * gedroogde peterselie of bieslook voor de garnering (mag ook vers zijn)
Regel 32: Regel 33:
Laat de eieren afkoelen enpel ze voorzichtig zodat ze niet stuk gaan.
Snij de eiren over de lengte door midden.
Schep met een theelepel het eigeel uit de halve eieren.
Leg de eiwitten op een schaal en bewaar het geel.
Meng het eigeel met zout, peper, paprikapoeder, chiliepoeder en tabasco. Prk het heel fijn met een vork.
Voeg het zeer fijn gesnipperde sjalotje en de augurk toe.

Laat de eieren afkoelen enpel ze voorzichtig zodat ze niet stuk gaan. Snij de eiren over de lengte door midden.

Schep met een theelepel het eigeel uit de halve eieren. Leg de eiwitten op een schaal en bewaar het geel.

Meng het eigeel met zout, peper, paprikapoeder, chiliepoeder en tabasco.

Prk het heel fijn met een vork. Voeg het zeer fijn gesnipperde sjalotje en de augurk toe.
Regel 39: Regel 43:
Regel 40: Regel 45:
Regel 41: Regel 47:
Regel 42: Regel 49:
Regel 43: Regel 51:
Tips:
Vervang de paprikapoeder eens door kerriepoeder.
Meng eventueel een paar eetlepels tonijnsalade door de vulling.
Gebruik niet al te verse eieren, verse eieren zijn moeilijk af te pellen.

'''
Tips''': Vervang de paprikapoeder eens door kerriepoeder. Meng eventueel een paar eetlepels tonijnsalade door de vulling. Gebruik niet al te verse eieren, verse eieren zijn moeilijk af te pellen.

Hapjes:

Rolletjes van rauwe ham en geitenkaas Ingredienten:

  • 150 gram zachte geitenkaas, mild van smaak
  • 12 plakken rauwe ham (of parma ham)
  • 5 eetlepels fijngesneden rucola
  • 1 eetlepel pijnboompitten licht geroosterd
  • 1/2 citroen
  • versgemalen zwarte peper en zout
  • Olijfolie

Meng de geitenkaas met de rucola, pijnboompitten, zout , peper en wat olijfolie tot een mooi glad geheel.

Leg de plakken ham op het werkvlak en verdeel het kaasmengsel er over.

Rol de plakken op, leg ze op eenbord of platte schaal.

Sprenkel er nog wat olijfolie over en tot slot wat citroensap. Serveer meteen zodat de am niet teveel verkleurt.

Gevulde eieren a la Dennis Ingredienten:

  • 20 eieren
  • 1 1/2 tot 2 theelepels dijon- mosterd
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • versgemalen peper en zout
  • Mespunt chilipoeder
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 3 eetlepels frietsaus
  • 5 druppels tabasco
  • 1 sjalotje heel fijn gehakt
  • 1 augurk zeer fijn gehakt
  • gedroogde peterselie of bieslook voor de garnering (mag ook vers zijn)

Kook de eieren zeer hard (ruim 10 minuten) en laat ze goed schrikken onder de koude kraan.

Laat de eieren afkoelen enpel ze voorzichtig zodat ze niet stuk gaan. Snij de eiren over de lengte door midden.

Schep met een theelepel het eigeel uit de halve eieren. Leg de eiwitten op een schaal en bewaar het geel.

Meng het eigeel met zout, peper, paprikapoeder, chiliepoeder en tabasco.

Prk het heel fijn met een vork. Voeg het zeer fijn gesnipperde sjalotje en de augurk toe.

Voeg twee eetlepels frietsaus toe en een eetlepel tomatenketchup.

Prak het mengsel goed door elkaar, voeg eventueel extra frietsaus en tomatenketchup toe totdat een mooi glad mengsel ontstaat.

Proef de vulling en voeg eventueel naar smaak meer kruiden, peper, zout en of tabasco toe.

Doe de vulling in een spuitzak met een grote gekartelde mond en spuit de vulling in de halve eiwitten.

Garneer de gevulde eieren met een beetje (gedroogde) peterselie of bieslook.

Tips: Vervang de paprikapoeder eens door kerriepoeder. Meng eventueel een paar eetlepels tonijnsalade door de vulling. Gebruik niet al te verse eieren, verse eieren zijn moeilijk af te pellen.

Deze site wordt gehost door StringIT.

De teksten en media op deze site zijn zonder enige vorm van garantie beschikbaar onder de Creative Commons-licentie van het type Naamsvermelding-Gelijk delen 3.0.