Verschillen voor "Indonesisch"

Verschillen tussen versies 1 en 4 (omvat 3 versies)
Versie 1 sinds 2012-04-04 07:29:58
Grootte: 1267
Commentaar:
Versie 4 sinds 2012-04-04 07:31:30
Grootte: 1287
Commentaar:
Verwijderingen worden op deze manier gemarkeerd. Toevoegingen worden op deze manier gemarkeerd.
Regel 18: Regel 18:
 * p   eterselie  * p            eterselie
Regel 23: Regel 23:
   In kom vlees marineren met 1 etlepel ketjap, citroen, sambal oelek uitje en knoflook.   Dit mengsel van vlees en marinade minimaal 0.5 uur laten staan. In kom vlees marineren met 1 etlepel ketjap, citroen, sambal oelek uitje  en knoflook.
Regel 25: Regel 25:
de 2 preitjes, witte kool rode paprika heel fijn snijden. Dit mengsel van vlees en marinade minimaal 0.5 uur laten staan. de 2 preitjes, witte kool rode paprika heel fijn snijden.
Regel 29: Regel 29:
   Pak wok. '''Pak wok. '''
Regel 33: Regel 33:
Vlees bakken met de marinade erbij.   Als klaar is vlees eruit. Vlees bakken met de marinade erbij.             Als klaar is vlees eruit.

Bami a la van der Worp

snel en gezond lekker

Ingredienten:

  • 0.5 kg vakensfricandeau in fijne reepjes (kan ook tahoe zijn)
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • beetje citroen
  • beetje sambal oelek
  • fijn uitje
  • twee tenen knoflook
  • 2 dunne preitjes
  • stukje witte kool
  • rode paprika
  • taugee
  • 200 gr Mie (echte, chinese Mie, geen Knor, Maggi...)
  • Gemberpoeder
  • p eterselie
  • selderij
  • 2 theelepel Ketoembar (gemalen koriander)
  • 1 theelepel Djintan

In kom vlees marineren met 1 etlepel ketjap, citroen, sambal oelek uitje en knoflook.

Dit mengsel van vlees en marinade minimaal 0.5 uur laten staan. de 2 preitjes, witte kool rode paprika heel fijn snijden.

De 200 gram mie volgens pak koken en meteen afspoelen in loud water. Zet weg in koelkast.

Pak wok.

Verhit de wokolie (geen olijfolie, sla of mais olie mag wel)

Vlees bakken met de marinade erbij. Als klaar is vlees eruit.

Dan 2 uitjes en knoflook fruiten

kool erbij

paprika erbij

prei erbij

Gemberpoeder (liefst de zoete) erbij

peterselie

selderij

2 theelepel Ketoembar (gemalen koriander)

1 theelepel Djintan (gemalen komijn)

Dan de mie toevoegen en de taugee

Lekker met eitje, kroepoek, uitje en sate.

Deze site wordt gehost door StringIT.

De teksten en media op deze site zijn zonder enige vorm van garantie beschikbaar onder de Creative Commons-licentie van het type Naamsvermelding-Gelijk delen 3.0.