Bami a la van der Worp
snel en gezond lekker
Ingredienten:
- 0.5 kg vakensfricandeau in fijne reepjes (kan ook tahoe zijn)
- 1 eetlepel ketjap manis
- beetje citroen
- beetje sambal oelek
- fijn uitje
- twee tenen knoflook
- 2 dunne preitjes
- stukje witte kool
- rode paprika
- taugee
- 200 gr Mie (echte, chinese Mie, geen Knor, Maggi...)
- Gemberpoeder
- p eterselie
- selderij
- 2 theelepel Ketoembar (gemalen koriander)
- 1 theelepel Djintan
- In kom vlees marineren met 1 etlepel ketjap, citroen, sambal oelek uitje en knoflook. Dit mengsel van vlees en marinade minimaal 0.5 uur laten staan.
de 2 preitjes, witte kool rode paprika heel fijn snijden.
De 200 gram mie volgens pak koken en meteen afspoelen in loud water. Zet weg in koelkast.
- Pak wok.
Verhit de wokolie (geen olijfolie, sla of mais olie mag wel)
Vlees bakken met de marinade erbij. Als klaar is vlees eruit.
Dan 2 uitjes en knoflook fruiten
kool erbij
paprika erbij
prei erbij
Gemberpoeder (liefst de zoete) erbij
peterselie
selderij
2 theelepel Ketoembar (gemalen koriander)
1 theelepel Djintan (gemalen komijn)
Dan de mie toevoegen en de taugee
Lekker met eitje, kroepoek, uitje en sate.