Verschillen voor "Portugees"

Verschillen tussen versies 2 en 5 (omvat 3 versies)
Versie 2 sinds 2012-04-23 12:20:17
Grootte: 764
Commentaar:
Versie 5 sinds 2012-04-23 12:33:09
Grootte: 976
Commentaar:
Verwijderingen worden op deze manier gemarkeerd. Toevoegingen worden op deze manier gemarkeerd.
Regel 4: Regel 4:
geroosterd brood met knoflook kabeljauw stoofpot
Regel 8: Regel 8:
 * 1 wit vloerbrood
 * teentjes knoflook
 * schapen-of geitenkaas (mag ook feta zijn)
 * tomaten en verse basilicum
 * olijfolie en zout
 * 4 (ongeveer 200 gram) goede lendendenKabaljauw
 * 1 groene peper
 * 1 rode peper
 * 1 kg rijpe tomaten
 * 2 uien
 * 1 kg nieuwe aardappelen
 * 6 tenen knoflook
 * 10 cl tomate pasta
 * 5 cl olie
 * 20 cl droge portof witte wijn.
 * 1 bosje koriander
 * 2 bladen laurierblad
Regel 14: Regel 21:
Het brood in dikke plakken snijden. Teentjes knoflook pellen en door midden snijden. Snij de groentes in stukken. Niet te fijn.
Regel 16: Regel 23:
De plakken brood in de grill of op de bbq roosteren en daarna met de knoflook wrijven, met olie besprenkelen en een plak kaas erop leggen. Verhit de pan met olijfolie.
Regel 18: Regel 25:
Variant met de tomaat basilicum: Bak de uien, knoflook en de laurierbladen en blus af met wat witte wijn........
Regel 20: Regel 27:
Snij de tomaten in blokjes en leg ze in een kom, maak de basilicum in kleine stukjes (nooit met mes dan wordt de basilicum zwart) voeg olie en zout toe en schep het op het knoflookbrood. Voeg de pepers toe.

Voeg de tomaten toe.

Kook dit even door.

Dan voeg je de kabaljauw toe met de aardappels tomatenpasta (puree) en nog meer wijn..

Maak op smaak met een beetje zout en sluit de pan af met een deksel.

Zet het vuur laag.

Controleer af en toe en als de aardappels zacht zijn is het het teken dat het ok is.....

Serveer het geheel met in een mooie schaal besprenkeld met koriander.

Drink er rode wijn bij.

Inhoud

  1. Cod Stew

Cod Stew

kabeljauw stoofpot

Ingredienten:

  • 4 (ongeveer 200 gram) goede lendendenKabaljauw
  • 1 groene peper
  • 1 rode peper
  • 1 kg rijpe tomaten
  • 2 uien
  • 1 kg nieuwe aardappelen
  • 6 tenen knoflook
  • 10 cl tomate pasta
  • 5 cl olie
  • 20 cl droge portof witte wijn.
  • 1 bosje koriander
  • 2 bladen laurierblad

Snij de groentes in stukken. Niet te fijn.

Verhit de pan met olijfolie.

Bak de uien, knoflook en de laurierbladen en blus af met wat witte wijn........

Voeg de pepers toe.

Voeg de tomaten toe.

Kook dit even door.

Dan voeg je de kabaljauw toe met de aardappels tomatenpasta (puree) en nog meer wijn..

Maak op smaak met een beetje zout en sluit de pan af met een deksel.

Zet het vuur laag.

Controleer af en toe en als de aardappels zacht zijn is het het teken dat het ok is.....

Serveer het geheel met in een mooie schaal besprenkeld met koriander.

Drink er rode wijn bij.

Deze site wordt gehost door StringIT.

De teksten en media op deze site zijn zonder enige vorm van garantie beschikbaar onder de Creative Commons-licentie van het type Naamsvermelding-Gelijk delen 3.0.