Inhoud
Cod Stew
kabeljauw stoofpot
Ingrediƫnten:
- 4 (ongeveer 200 gram) goede lendenen van de Kabeljauw
- 1 groene peper
- 1 rode peper
- 1 kg rijpe tomaten
- 2 uien
- 1 kg nieuwe aardappelen
- 6 tenen knoflook
- 10 cl tomaten pasta
- 5 cl olie
- 20 cl droge port of witte wijn.
- 1 bosje koriander
- 2 bladen laurierblad
Snij de groentes in stukken. Niet te fijn.
Verhit de pan met olijfolie.
Bak de uien, knoflook en de laurierbladen en blus af met wat witte wijn........
Voeg de pepers toe.
Voeg de tomaten toe.
Kook dit even door.
Dan voeg je de kabeljauw toe met de aardappels tomatenpasta (puree) en nog meer wijn..
Maak op smaak met een beetje zout en sluit de pan af met een deksel.
Zet het vuur laag.
Controleer af en toe en als de aardappels zacht zijn is het het teken dat het ok is.....
Serveer het geheel met in een mooie schaal besprenkeld met koriander.
Drink er rode wijn bij.