Syrische maaltijd 2017

Syrische maaltijd 2017

Koks Imad en Fatima bij Wiebe en Liesbeth

Contents

  1. Kibbeh
    1. Falafel:

Kibbeh

Ingredienten:

  • 1 kg gehakt van rund of lam
  • 1 kg uien
  • 1 kg burgul fijn en de donkere van kleur
  • beetje zout
  • 7 kruiden mix
  • bloem
  • 1.5 liter water
  • 500 gram rood gehakt
  • 250 gram walnoten

Den Vetten Bek

De kilo gehakt in de pan aanbraden, zachtjes. De uien in hele kleine stukjes snijden. 1/3 deel van de uien bewaren de rest door het gehakt en meebakken. Gehakt bijna klaar dan twee eetlepels 7 kruiden erdoor. zie: https://www.youtube.com/watch?v=cYkzY6xk6ZI

Bulgar in kom gieten en de rest van de uien (3 kleine of 1 hele grote uien) erbij doen, beetje zout en 5 eetlepels bloem erbij en dan kokend water erover gieten. De Bulgar moet stevig aanvoelen maar wel goed aan elkaar plakken....Laten staan om te wellen

Walnoten in kleine stukjes van ongeveer 1 cm hakken.

Laat het vleesmengsel afkoelen. Is het bijna koud dan de walnoten erbij. Dit om te voorkomen dat de noten zacht worden.

Bulgar megsel door vleesmolen halen. zie: https://www.youtube.com/watch?v=J5Yzo4Hetic Meng nu de 500 gram rood gehakt door de bulgar zie:https://www.youtube.com/watch?v=y8UtaLGxMf8 en en haal het mengsel weer door de gehaktmolen zie: https://www.youtube.com/watch?v=erUFQWnEWGw

Hierna maak je hulsjes ter grote van je hand. Vul deze hulsjes met het gehaktmengsel en zorg dat ze vochtig blijven. Goed dicht plakken zodat er tijdens het frituren niets uit kan lekken.

Den Vetten Bek

Laat de Kibbeh een nacht in de vriezer rusten zodat het lekker knapperig kan worden. Frituur ze zolang dat ze mooi bruin van kleur zijn. Niet te veel tegelijk in de pan!

== Falafel==

Falafel:

Ingredienten:

  • 2 tenen knoflook
  • 2 a 3 uien
  • grote bos grove peterselie
  • Falafal kruiden
  • 1 kg kikkererwten
  • soda en zout

Zet de kikkererwten een dag van te voren in een grote kom met water om te wellen. Giet ze goed af.

Pel twee tenen (groot) knoflook 2 uien in stukken snijden peterselie wassen en snijden

Den Vetten Bek

Haal dit samen een maal door de vleesmolen. Daarna nog een keer.

zie:https://www.youtube.com/watch?v=1OQaOnslunM

en

https://youtu.be/tBKiRZYK830

voeg nu de helft van het zakje Falafal kruiden toe. Heel goed mengen met je handen.

zie:https://youtu.be/z8bxewLbF3U

Den Vetten Bek

Verpak in zakjes om het minimaal een nacht in de koelkast tot rust te laten komen.

Voor het bereiden in de frituur voeg je wat zout en soda toe. Maak er balletjes of schijfjes van en frituur ze of bak ze in de olie in de pan.

(Verhit de frituurolie in een frituurpan of wok tot 180 ÂșC of tot een blokje brood goudbruin kleurt. Vorm met twee natte lepels bolletjes van de kikkererwtenpasta en frituur ze met 4-5 tegelijk goudbruin en knapperig.)

Deze site wordt gehost door StringIT.

De teksten en media op deze site zijn zonder enige vorm van garantie beschikbaar onder de Creative Commons-licentie van het type Naamsvermelding-Gelijk delen 3.0.