Grootte: 4200
Commentaar:
|
← Versie 4 sinds 2014-12-22 18:09:44 ⇥
Grootte: 4180
Commentaar:
|
Verwijderingen worden op deze manier gemarkeerd. | Toevoegingen worden op deze manier gemarkeerd. |
Regel 1: | Regel 1: |
[[http://www.flickr.com/photos/adactio/4925165760/sizes/l/in/photostream/|{{attachment:vega1.jpg|Den Vetten Bek}}]] <<TableOfContents()>> |
[[http://www.flickr.com/photos/adactio/4925165760/sizes/l/in/photostream/|{{attachment:vega1.jpg|Den Vetten Bek}}]] <<TableOfContents()>> |
Regel 28: | Regel 27: |
De pijnboompitten en blaadje basilicum als versiering. '''De balsamico dressing: ''' |
De pijnboompitten en blaadje basilicum als versiering. '''De balsamico dressing: ''' |
Regel 31: | Regel 29: |
Flinke scheut balsamico, peper en zout kerrie en knoflook uit d eknijper, alles naar smaak. Een fles olijfolie openen en terwijl je dit voorzichtig inde kom giet, met eengarde stevig kloppen. Af en toe proeven tot de azijn niet mee de overhand heeft. Nu een paar lepels honing toevoegen. ALs dressing te pittig is een beetje slagroom toevoegen.. Deze dressing kan in grotere hoeveelheid gemaakt worden en blijft in afgesloten pot in koelkast lang goed. |
Flinke scheut balsamico, peper en zout kerrie en knoflook uit d eknijper, alles naar smaak. Een fles olijfolie openen en terwijl je dit voorzichtig inde kom giet, met eengarde stevig kloppen. Af en toe proeven tot de azijn niet mee de overhand heeft. Nu een paar lepels honing toevoegen. ALs dressing te pittig is een beetje slagroom toevoegen.. Deze dressing kan in grotere hoeveelheid gemaakt worden en blijft in afgesloten pot in koelkast lang goed. |
Regel 38: | Regel 32: |
Ingredienten: Voor de badhji: |
Ingredienten: Voor de badhji: |
Regel 50: | Regel 43: |
Deksel erop en even (warm ) wegzetten. Voor gebruik even omroeren. Uien in ringen sijden, uit elkaar halen en een voor een in het beslag af laten druipen en bakken infrituurvet. |
Deksel erop en even (warm ) wegzetten. Voor gebruik even omroeren. Uien in ringen sijden, uit elkaar halen en een voor een in het beslag af laten druipen en bakken infrituurvet. |
Regel 66: | Regel 58: |
Ovenschotel invetten. De steeltjes vande champignons afbreken en klein hakken. De hoedjes omgekeerd in de ovenschaal leggen. De gesnipperde ui fruiten ende gehakte steltjes erbij doen. Lekker bruin bakken. Panneermeel er overstrooien en nog even omscheppen, evenals een beetje geraspte kaas. Het mengsel over de champignonshoedjes verdelen en met geraspte kaas overstrooen. Een kwartier in de oven op 150 tot 180 graden of stand 3. |
Ovenschotel invetten. De steeltjes vande champignons afbreken en klein hakken. De hoedjes omgekeerd in de ovenschaal leggen. De gesnipperde ui fruiten ende gehakte steltjes erbij doen. Lekker bruin bakken. Panneermeel er overstrooien en nog even omscheppen, evenals een beetje geraspte kaas. Het mengsel over de champignonshoedjes verdelen en met geraspte kaas overstrooen. Een kwartier in de oven op 150 tot 180 graden of stand 3. |
Regel 74: | Regel 61: |
Groenteschotel divers Ingredienten: |
Groenteschotel divers Ingredienten: |
Regel 88: | Regel 74: |
Zoetzuur Ingredienten: |
Zoetzuur Ingredienten: |
Regel 100: | Regel 85: |
Karnemelk shake Ingredienten: |
Karnemelk shake Ingredienten: |
Regel 108: | Regel 92: |
voor de versiering: aardbeien of sinasappelschijfjes Eerst het fruit en het ijs in de blender, dan de karnemelk opschenken tot onder het deksel. Blender ongeveer 2 minuten inschakelen. |
voor de versiering: aardbeien of sinasappelschijfjes Eerst het fruit en het ijs in de blender, dan de karnemelk opschenken tot onder het deksel. Blender ongeveer 2 minuten inschakelen. |
Inhoud
Tomatensalade pittig gekruid
Ingredienten:
- 1 kg tomaten, afspoelen en in kleine stukjes snijden
- 2 komkommers, schillen en in blokjes hakken
- 1 pakje feta, in kleine blokjes
- 3 uien, in ringen
- 1 bakje pijnboompitten, roosteren in pan
- enkele takjes basilicum, fijnhakken
- peterselie, naar smaak, fijnhakken
- Basilicum hele blaadjes om te versieren
De dressing:
- Flinke scheur balsamico
- peper en zout
- kerrie
- knoflook
- alles naar eigen smaak.
De tomaten e komkommers en de feta in stukjes snijden. Door elkaar scheppen en over d eborden verdelen.
De gehakte basilicum en peterselie erover strooien. De ui-ringen verdelen en op ieder bord een fikse dressing verspreiden.
De pijnboompitten en blaadje basilicum als versiering. De balsamico dressing:
Flinke scheut balsamico, peper en zout kerrie en knoflook uit d eknijper, alles naar smaak. Een fles olijfolie openen en terwijl je dit voorzichtig inde kom giet, met eengarde stevig kloppen. Af en toe proeven tot de azijn niet mee de overhand heeft. Nu een paar lepels honing toevoegen. ALs dressing te pittig is een beetje slagroom toevoegen.. Deze dressing kan in grotere hoeveelheid gemaakt worden en blijft in afgesloten pot in koelkast lang goed.
Couscous met uienbadjhi
Ingredienten: Voor de badhji:
- 200 gram kikkererwtenmeel
- zout
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel bakpoeder
- ijskoud water
- olie om in te bakken of te frituren
Droge couscous in royale pan doen. Ketel water opzetten en als dit alles kookt op de couscous gieten zodat deze net onderstaat.
Deksel erop en even (warm ) wegzetten. Voor gebruik even omroeren. Uien in ringen sijden, uit elkaar halen en een voor een in het beslag af laten druipen en bakken infrituurvet.
Dit kan ook met andere groenten of fruit. Zoals;ananas,appel, paprika,bloemkool enz.
Champignons uit de oven
Ingredienten:
- per persoon drie grotere champignons.
- gesnipperde ui
- geraspte kaas
- paneermeel
- boter om in te bakken
- ovenschaal
- peper en zout naar smaak
Ovenschotel invetten. De steeltjes vande champignons afbreken en klein hakken. De hoedjes omgekeerd in de ovenschaal leggen. De gesnipperde ui fruiten ende gehakte steltjes erbij doen. Lekker bruin bakken. Panneermeel er overstrooien en nog even omscheppen, evenals een beetje geraspte kaas. Het mengsel over de champignonshoedjes verdelen en met geraspte kaas overstrooen. Een kwartier in de oven op 150 tot 180 graden of stand 3.
Groenteschotel divers
Groenteschotel divers Ingredienten:
- 1tot 2 cougettes, afspoelen en in stukjes
- bos wortels, afspoelen en in stukjes
- 1 bloemkool, in kleine roosjes
De wortelstukjes met water opzetten en ongeveer 5 minuten koken. Vuur laag draaien en de bloemkoolroosjes er bij. Tegen de kook aan brengen en 5 minuten blancheren.
Niet koken. Met de schuimspaan alles uit het water halen en nu de cougettes even blanceren ongeveer 2 a 3 minuten. Afgieten. In een ruime pa een beetje olijfolie gieten ende groenten er in over doen.
Kruiden met peper en zout en kurkuma en plakjes knoflook erbij doen. Dan de Yoghurt erdoorscheppen met nog wat komijn en koriander. Warm maken.
Zoetzuur van komkommer, paprika en tauge
Zoetzuur Ingredienten:
- 2 tot 3 komkommers 2 tot 3 paprika's
- 250 gram tauge
- aijn
- suiker
- peper en zout
In een pan de eieren en de suiker goed kloppen, melk en de slagroom toevoegen en vervolgens op een laag vuur laten indikken ( moet niet koken)
Karnemelk shake
Karnemelk shake Ingredienten:
- 1 liter karnemelk
- stuk meloen
- 1 a 2 appels
- 1 banaan scheut limonadesiroop paar lepels vanille of aardbeiijs event. slagroom
voor de versiering: aardbeien of sinasappelschijfjes Eerst het fruit en het ijs in de blender, dan de karnemelk opschenken tot onder het deksel. Blender ongeveer 2 minuten inschakelen.
Shake verdelen over limonadeglazen en versieren. Drink met een rietjs.